Stelling: met het ouder worden ben ik alleen maar drukker geworden

U bent een jaar of 50, 60... tijd om gas terug te nemen. Of niet? Uit onderzoek van Plus Magazine blijkt dat 50-plussers het alleen maar drukker krijgen naarmate de leeftijd vordert. Herkent u zich hier in?

Bent u nu drukker dan vroeger? Of is het juist rustiger geworden in uw leven? We zijn benieuwd naar uw ervaring! Stem linksboven op onze stelling en laat eventueel een reactie achter.

4 Comments

Door J.i.Swartz (niet gecontroleerd) op zo, 3-1-2016 - 10:10

Ik ben 86 jr.En verbaasd over deze reactie.Werken is wel prima,maar laat dat toch eens een keertje aan jongeren over!Geniet de láátste jaren van je leven met leuke dingen te doen.Als je nog mobiel bent dingen doen buiten de deur.Een cursus volgen,een busreisje of naar beurzen gaan,film,concert,theater.
En als je niet goed ter been meer bent,met de computer leren omgaan.Of lid worden van de Zonnebloem.Maar wéér gaan werken?Kom op! Wij ouderen zijn lang genoeg nodig geweest!Laten de kinderen/jongeren, nu maar eens aan de ouderen denken.Mvg.J.Swartz

Door Richard (niet gecontroleerd) op do, 31-12-2015 - 18:07

De verhalen zijn duidelijk en herkenbaar. Alleen zijn naar mijn mening de geïnterviewde nog in de 'gouden' periode met (pre)pensioen gegaan, want met de huidige regeling en belastingsysteem kan men geen vrijwilligerswerk meer gaan doen, maar beter een baantje zoeken voor de noodzakelijk aanvulling.

Door klaas (niet gecontroleerd) op di, 29-12-2015 - 14:32

te weinig tijd om in actie te komen

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 28-12-2015 - 20:39

Wat jammer dat U in het onderzoek naar vrijwilligerswerk onder ouderen maar tot de leeftijd van 71j. bent gegaan.
Ik werk al 11j. met plezier in de winkel van een verzorgingshuis in Utrecht. veel van de vrijwilligers zijn tegen of ruim over de tachtig. Ook zijn er mensen bij die minder van gezondheid zijn, maar voor geen goud dit werk zouden willen opgeven.En denkt u niet dat we hele morgen rustig aan kunnen doen. We beginnen ong. 9u-9.15u. Dan moeten de vleeswaren, de pap e.d. worden aangevuld. 10u gaat de winkel open en om 12u komt dan aflossing tot 15u. Deze zijn iets jonger, maar er is ook een meneer vsn ruim 80 die de hele Maandag voor zijn rekening neemt.
Dit is maar één van de dingen die ik vrijwillig doe en ik weet zeker dat er nog veel meer ouderen van onze leeftijd in de vrijwillige sector werken. Dus.... Ik vond dat ik dit toch even moest melden. We zijn allemaal blij en.. dankbaar dat we het nog kunnen en mogen doen op onze leeftijd.
Met vriendelijke groeten. B. Lub v. Bennekom