Stelling: Nederland pakt het geel in de Tour de France

De tourkoorts loopt op! Nog een paar dagen tot de start van de Tour de France. Dit keer extra bijzonder, want het startschot wordt aankomende zaterdag gegeven in Utrecht. Denkt u dat de wielrenners van eigen bodem kans maken en Nederland na 26 jaar een gele trui pakt?

De eerste etappe van de Tour is een individuele tijdrit van 13,8 kilometer. De start en finish zijn bij de Jaarbeurs in Utrecht. Op 26 juli zullen de wielrenners finishen in Parijs. Dit jaar zijn de ogen gericht op de tijdritspecialist Tom Dumoulin. Deze 24-jarige favoriet wordt als grote kanshebber gezien. Zal Dumoulin zaterdag, tijdens de openingsetappe, de gele trui te pakken krijgen?

Wordt de droom werkelijkheid?

26 jaar na Erik Breukink mag Nederland met een topfavoriet als Dumoulin eindelijk weer dromen van het geel. Breukink was op 1 juli 1989 in Luxemburg de laatste Nederlander die het geel omgehangen kreeg. Andere favorieten van eigen bodem zijn Lars Boom en Wilco Kelderman.

Wat vindt u?

Denkt u dat we dit keer, na 26 jaar, weer kans maken op geel? Of is deze gedachte te voorbarig en gaat een andere kanshebber als Alberto Contador, Vincenzo Nibali of Richie Porte er met het geel vandoor?

Breng rechtsboven uw stem uit en reageer of like de Plus Magazine Facebookpagina en praat mee!