Stelling: Nu ik gevaccineerd ben ontvang ik regelmatig meer dan twee bezoekers per dag

Inmiddels zijn er meer dan 8 miljoen vaccinaties gezet en iedere minuut komen daar 200 prikken bij. Maar ook na die vaccinatie is het de bedoeling dat iedereen zich aan de richtlijnen houdt. Dat betekent niet meer dan twee bezoekers per dag, maar doen we dat ook?

Bijna 2 miljoen mensen hebben hun tweede prik al laten zetten en onder hen zijn veel ouderen die al meer dan een jaar nauwelijks bezoek mogen ontvangen. Volgens de richtlijnen van de overheid moeten ook gevaccineerden zich houden aan de richtlijnen. Een prik is dus geen vrijbrief voor visite of knuffelen. Het dringende advies is en blijft: handen wassen en afstand houden en niet meer dan twee bezoekers per dag.

Toch nog besmettelijk na prik?

Dat komt onder meer doordat het even kan duren voordat een vaccinatie werkt. De meeste mensen krijgen twee vaccinaties voor een goede bescherming. U bent 1 week (met het vaccin van Pfizer) tot 2 weken (met de vaccins Moderna en AstraZeneca) na de 2de prik goed beschermd tegen het coronavirus. Soms is één vaccinatie van Janssen voldoende, maar die worden nog nauwelijks gezet.

Bovendien loopt er nog allerlei onderzoek, omdat het niet is duidelijk of iemand die tegen corona gevaccineerd is, het virus toch kan verspreiden.

Daarom is het advies van de overheid: blijf de basisregels volgen tegen verspreiding van het coronavirus. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten.

Maar de vraag is of u dat ook doet? Daarom is onze stelling deze week:

Reactie toevoegen

45 Comments

Door W. van den Berg (niet gecontroleerd) op vr, 10-9-2021 - 08:34

Als die wappies c.s. zich lieten vaccineren dan kunnen ze sneller weer van de door hum zo gewenste vrijheid genieten en wij daarmee ook.

Door Nico (niet gecontroleerd) op do, 9-9-2021 - 21:52

Het is ondertussen wel bewezen dat het al dan niet gevaccineerd zijn geen garantie biedt dat je de infectie niet kunt overdragen (wat volgens mij ook volkomen logisch is). Het is dan ook absurd om mensen te veroordelen (of discrimineren) die voor de mogelijk meest veilige weg kiezen en zich niet laten vaccineren - want wie kan garanderen dat de vaccinatie geen nadelige gevolgen heeft op langere termijn? Ja, ik heb mij laten vaccineren maar dat is uitsluitend voor het gemak - en omdat ik (op basis van mijn leeftijd - 70+) niet zo bang ben voor bijwerkingen op langere termijn.

Door CJM Stijlei (niet gecontroleerd) op do, 9-9-2021 - 20:17

Ik ontvang alleen mensen dit gevaccineerd zijn.

Door Ineke (niet gecontroleerd) op do, 9-9-2021 - 19:13

Lees je eens goed in. Wees niet te eigenwijs.

Door Jh (niet gecontroleerd) op do, 9-9-2021 - 19:04

MEE EENS

Door iemand (niet gecontroleerd) op vr, 27-8-2021 - 23:42

schaap

Door iemand (niet gecontroleerd) op vr, 27-8-2021 - 23:32

zo hoort het.

Door iemand (niet gecontroleerd) op vr, 27-8-2021 - 23:31

zo blijft het maar doorgaan, die regels kunnen de pot op.
leef je leven.

Door iemand (niet gecontroleerd) op vr, 27-8-2021 - 23:30

ik ben ongevaccineerd en ontvang hoeveel bezoekers ik wil.

Door Marga van Soest (niet gecontroleerd) op do, 19-8-2021 - 17:08

ik hou me aan de regels niet meer dan 1 persoon bij me thuis.
ik sta op met en ga naar bed met de radio aan
Ik maak nu niet meer zo veel foto s
Ja ik ben voorzichtig met bezoek
Dat doe ik niet