Stelling: Nu ik gevaccineerd ben ontvang ik regelmatig meer dan twee bezoekers per dag

Inmiddels zijn er meer dan 8 miljoen vaccinaties gezet en iedere minuut komen daar 200 prikken bij. Maar ook na die vaccinatie is het de bedoeling dat iedereen zich aan de richtlijnen houdt. Dat betekent niet meer dan twee bezoekers per dag, maar doen we dat ook?

Bijna 2 miljoen mensen hebben hun tweede prik al laten zetten en onder hen zijn veel ouderen die al meer dan een jaar nauwelijks bezoek mogen ontvangen. Volgens de richtlijnen van de overheid moeten ook gevaccineerden zich houden aan de richtlijnen. Een prik is dus geen vrijbrief voor visite of knuffelen. Het dringende advies is en blijft: handen wassen en afstand houden en niet meer dan twee bezoekers per dag.

Toch nog besmettelijk na prik?

Dat komt onder meer doordat het even kan duren voordat een vaccinatie werkt. De meeste mensen krijgen twee vaccinaties voor een goede bescherming. U bent 1 week (met het vaccin van Pfizer) tot 2 weken (met de vaccins Moderna en AstraZeneca) na de 2de prik goed beschermd tegen het coronavirus. Soms is één vaccinatie van Janssen voldoende, maar die worden nog nauwelijks gezet.

Bovendien loopt er nog allerlei onderzoek, omdat het niet is duidelijk of iemand die tegen corona gevaccineerd is, het virus toch kan verspreiden.

Daarom is het advies van de overheid: blijf de basisregels volgen tegen verspreiding van het coronavirus. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten.

Maar de vraag is of u dat ook doet? Daarom is onze stelling deze week:

Reactie toevoegen

52 Comments

Door Pro-vax (niet gecontroleerd) op di, 31-5-2022 - 20:50

Tienduizenden in het land lijden inderdaad aan long-covid en zijn dus al tijden uitgeschakeld voor werk en een goed leven. Ook specialisten erkennen de impact hiervan.
Absoluut niet met griep te vergelijken, want deze mensen hebben al jaren soms ernstige klachten, elke dag weer. Gelukkig zijn domme meningen niet besmettelijk....

Door Janneman (niet gecontroleerd) op ma, 23-5-2022 - 09:39

Als je long-covid-patienten hoort, weet je dat het absoluut niet met griep te vergelijken is. Virusontkenners plukken te hooi en te gras wat argumentjes en presenteren dat als z.g. bewijs. Verder is de wapenindustrie nuttig, mits elk land dat ter eigen bescherming gebruikt en zijn sommige middelen van de farm. industrie dat ook, omdat het pijn en ongemak kan verlichten bij patiënten. Dat snapt een klein kind, dus volg vooral niet slaafs de overtuiginkjes van anti-vaxxers op.

Door Jojo (niet gecontroleerd) op ma, 23-5-2022 - 09:02

@Pro-vax slaafs is de richtlijnen van de overheid volgen. Ik geef hier gewoon mijn mening. Verdeel en heers is wat machthebbers doen.

Door Theo vd Mey (niet gecontroleerd) op za, 21-5-2022 - 22:30

De werking van de vaccins zijn niet optimaal. Je kun als oudere nog steeds besmet raken waarbij de kans groot is dat je behoorlijk ziek wordt.

Door Pro-vax (niet gecontroleerd) op vr, 20-5-2022 - 19:28

Als je je goed inleest, dan doe je altijd wat wijs en verstandig is. Er zijn geen juiste getallen van gevaccineerden en niet-gevaccineerden, die betrouwbaar zijn, dus vooral niet slaafs de berichten van misleide wappies, zoals hieronder, geloven. Jojoën met visies en concepten, dat is ook verdeel en heers: kijk in de spiegel.

Door Jojo (niet gecontroleerd) op di, 10-5-2022 - 15:07

Voorheen nam lang niet iedereen een griepprik en deden we ook niet moeilijk over bezoek.
@Lunai privileges zijn wat anders dan vrijheid. Maatregelen natuurlijk volkomen quatsch en draaien alleen om dehumanisering. Overheid geeft echt niet om jouw gezondheid. Gaat hen allee om verdeel en heers. Mensen die geïnjecteerd zijn worden nog net zo goed ziek en vaker dan de ongeprikten. De farmaceutische industrie heeft ook net zoveel belang bij gezonde mensen als de wapenindustrie bij vrede.
@Ineke Als je je goed inleest, weet je dat het niet om gezondheid gaat en volg je niet slaafs de regeltjes op. Kan je eigenwijs noemen maar eigenwijzen komen verder dan de normies.

Door Lunafi (niet gecontroleerd) op di, 10-5-2022 - 07:58

the 2nd vaccination is very important to skim against any sort of problems later on. Also if you care about finances Lunafi

Door W. van den Berg (niet gecontroleerd) op vr, 10-9-2021 - 08:34

Als die wappies c.s. zich lieten vaccineren dan kunnen ze sneller weer van de door hum zo gewenste vrijheid genieten en wij daarmee ook.

Door Nico (niet gecontroleerd) op do, 9-9-2021 - 21:52

Het is ondertussen wel bewezen dat het al dan niet gevaccineerd zijn geen garantie biedt dat je de infectie niet kunt overdragen (wat volgens mij ook volkomen logisch is). Het is dan ook absurd om mensen te veroordelen (of discrimineren) die voor de mogelijk meest veilige weg kiezen en zich niet laten vaccineren - want wie kan garanderen dat de vaccinatie geen nadelige gevolgen heeft op langere termijn? Ja, ik heb mij laten vaccineren maar dat is uitsluitend voor het gemak - en omdat ik (op basis van mijn leeftijd - 70+) niet zo bang ben voor bijwerkingen op langere termijn.

Door CJM Stijlei (niet gecontroleerd) op do, 9-9-2021 - 20:17

Ik ontvang alleen mensen dit gevaccineerd zijn.