Stelling: Nu ik gevaccineerd ben ontvang ik regelmatig meer dan twee bezoekers per dag

Inmiddels zijn er meer dan 8 miljoen vaccinaties gezet en iedere minuut komen daar 200 prikken bij. Maar ook na die vaccinatie is het de bedoeling dat iedereen zich aan de richtlijnen houdt. Dat betekent niet meer dan twee bezoekers per dag, maar doen we dat ook?

Bijna 2 miljoen mensen hebben hun tweede prik al laten zetten en onder hen zijn veel ouderen die al meer dan een jaar nauwelijks bezoek mogen ontvangen. Volgens de richtlijnen van de overheid moeten ook gevaccineerden zich houden aan de richtlijnen. Een prik is dus geen vrijbrief voor visite of knuffelen. Het dringende advies is en blijft: handen wassen en afstand houden en niet meer dan twee bezoekers per dag.

Toch nog besmettelijk na prik?

Dat komt onder meer doordat het even kan duren voordat een vaccinatie werkt. De meeste mensen krijgen twee vaccinaties voor een goede bescherming. U bent 1 week (met het vaccin van Pfizer) tot 2 weken (met de vaccins Moderna en AstraZeneca) na de 2de prik goed beschermd tegen het coronavirus. Soms is één vaccinatie van Janssen voldoende, maar die worden nog nauwelijks gezet.

Bovendien loopt er nog allerlei onderzoek, omdat het niet is duidelijk of iemand die tegen corona gevaccineerd is, het virus toch kan verspreiden.

Daarom is het advies van de overheid: blijf de basisregels volgen tegen verspreiding van het coronavirus. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten.

Maar de vraag is of u dat ook doet? Daarom is onze stelling deze week:

Reactie toevoegen

28 Comments

Door Steve (niet gecontroleerd) op vr, 28-5-2021 - 12:47

Ondanks het feit dat ik tot de hoog-risicogroep behoor, heb ik thuis altijd meerdere personen ontvangen - weliswaar niet tegelijk, maar toch... Daaronder een aantal mantelzorgers en een paar goede vrienden.

Door alie SCHRIEMER ... (niet gecontroleerd) op vr, 28-5-2021 - 12:02

helemaal mee eens ben er nog steeds huiverig voor heb trombose en tbc gehad dus maar even niet

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 27-5-2021 - 19:30

Maar wel 1,5 meter uit elkaar

Door Aréke Santing (niet gecontroleerd) op do, 27-5-2021 - 10:30

Ook toen ik nog niet gevaccineerd was ontving ik wel meer bezoek of ging op bezoek waar al meer dan 2 mensen waren. Als je niet ziek bent is er niets aan de hand.Het worst allemaal heel erg opgeblazen.

Door Theo (niet gecontroleerd) op do, 27-5-2021 - 09:22

Ik wacht ook nog even met vaccineren gezien de meningen van de voorgaande commentaren. Verder vind ik het vreemd dat het zogenaamde goede voorbeeld door d regering en media duidelijk niet gegeven wordt. Hele vergaderingen en shows op TV worden weer gehouden met groet aantallen mensen, dus......

Door Rika (niet gecontroleerd) op wo, 26-5-2021 - 18:50

Blijf mij verbazen dat veel burgers nog steeds in de regering geloven van hetgeen ze vertellen
Ik zou zeggen ga jullie nu eens echt inlezen van hetgeen er gebeurt
De vaccinaties zijn nog steeds een risico en nog steeds in de testfase tot 2023 en zelf nog tot 2025 De heeft Hugo de Jonge Zelf aan de Kamer toegelicht in een brief kan je zelf opzoeken op de PAGINA VAN DE OVERHEID

Door Schmidt (niet gecontroleerd) op wo, 26-5-2021 - 17:22

heelemaal eens

Door E.M. (niet gecontroleerd) op wo, 26-5-2021 - 13:02

"Bovendien loopt er nog allerlei onderzoek", met andere woorden dit vaccin wordt gebruikt zonder dat alle eventuele bijwerkingen, negatie effecten en werking bekend is. Waarmee alle gevaccineerden nu gratis en voor niets als lab rat functioneren.
Ik wacht nog wel even.

Door Jojo (niet gecontroleerd) op wo, 26-5-2021 - 12:30

@Anna, een positieve test is geen besmetting. Ziek worden komt ook niet door zogenaamde besmetting.

Door Jojo (niet gecontroleerd) op wo, 26-5-2021 - 12:29

@Greta, is niet een of ander virus dat dat soort dingen doet maar de maatregelen. Mensen aanraken kan natuurlijk nog steeds. Veel mensen zijn er alleen bang voor. Geloven dat een ziekte van buitenaf zou komen.