Stelling: politieagenten verdienen een betere cao

Getty Images

Op 2 november is het overleg tussen de politiebonden en minister Van der Steur (Veiligheid) hervat. Onderwerp van gesprek zijn de cao-onderhandelingen.

Momenteel ligt er een voorstel van de minister, maar de politiebonden vinden dit te karig. Zij willen een extra loonsverhoging bovenop het akkoord dat het kabinet in de zomer sloot met drie vakorganisaties.

Onvoldoende

In het akkoord werd een loonsverhoging afgesproken van 5 procent voor 600.000 ambtenaren. Daarnaast ontvingen zij een eenmalige uitkering van 500 euro. "Voor politiemensen is dat onvoldoende", zegt de Nederlandse Politiebond. Agenten zouden ook recht moeten hebben op een hogere piketvergoeding en een extra bonus na de reorganisatie van de Nationale Politie.

De verwachting

De onderhandelingen zitten al maanden muurvast en daar moet nu verandering in komen. De verwachting is dat minister Van der Steur alsnog geld zal vrijmaken om de politiebonden tegemoet te komen.

Wat vindt u?

Verdienen mensen bij de politie een betere cao of moeten zij zich neerleggen bij de huidige afspraken? Geef uw mening in de stelling linksboven op deze pagina.