Stelling: roken in een auto met kinderen moet worden verboden

Getty Images

Nederlandse artsen willen een verbod op roken in de auto als daar ook een kind in zit. Volgens de artsen hebben kinderen een grotere kans op het ontwikkelen van ziektes wanneer ze worden blootgesteld aan tabaksrook. Een raampje open zetten in de auto is niet genoeg. Wat vindt u? Moet het verboden worden of zijn de ouders zelf verantwoordelijk?

Kinderarts Giliam Kuipers van artsenorganisatie KNMG zegt dat een raampje open zetten in de auto wanneer je rookt niet genoeg is om kinderen te beschermen. 'Voor tabaksrook is er geen veilige minimumdosis, lage concentraties zijn ook schadelijk voor kinderen.'

Verbod gaat te ver

In Engeland, Australië, Frankrijk, Canada, Zuid-Afrika en in sommige staten van de Verenigde Staten is het al verboden om te roken in een auto waar een kind in zit. Volgens kinderartsen moet Nederland een voorbeeld nemen aan deze landen om kinderen te beschermen. Een meerderheid in de Tweede Kamer vindt een verbod echter te ver gaan.

Wat vindt U?

Gaat een rookverbod in een auto met kinderen te ver? Of is dit nodig om kinderen te beschermen tegen allerlei ziektes? We zijn benieuwd naar uw argumenten. Breng rechtsboven uw stem uit en reageer of like de Plus Magazine Facebookpagina en praat mee!

Auteur 
  • Laura Gulpen
Bron 
  • rtvnh