Stelling: soms overweeg ik te emigreren

Een kwart van de Nederlanders die plannen hebben om ooit te verhuizen naar het buitenland, geeft als reden onrust, ruimtegebrek of de Nederlandse mentaliteit. Dat blijkt uit onderzoek onder 11.000 bezoekers van de Emigratiebeurs 2016.

Van de totale bevolking denkt 2 tot 3 procent serieus na over emigreren. Vorig jaar vertrokken bijna 150.000 mensen uit Nederland: 41 procent meer dan tien jaar geleden. Per dag zijn dat gemiddeld 400 emigranten.

Motivatie

Van de ondervraagden is 23 procent 'klaar met de mentaliteit of houding van landgenoten'. 16 procent vertrekt vanwege een nieuwe baan en eveneens 16 procent kiest voor emigratie tijdens het pensioen. Voor 13 procent is de migrantencrisis een reden om Nederland te verlaten.

"We zien dat de omgangsvormen en de korte lontjes voor mensen steeds vaker de druppel zijn om weg te gaan", zegt Tom Bey, directeur van de Emigratiebeurs.

En u?

Bestaat de kans dat u ooit vertrekt naar het buitenland om daar een toekomst op te bouwen? Of is dat uitgesloten? Breng uw stem uit linksboven op deze pagina en laat hieronder een reactie achter.

7 tips voor avontuurlijke dromers

Bron(nen):
Trefwoorden:

31 Comments

Door Andrea (niet gecontroleerd) op di, 7-11-2017 - 19:24

Nog meer dan voorheen overweeg ik uit dit land weg te gaan.
Elke nieuwe dag krijg ik meer het gevoel dat ik stik.
De leefruimte in dit land wordt letterlijk en figuurlijk steeds kleiner.
Ook met het nieuwe kabinet worden problemen niet bij de bron aangepakt. De goedwillenden in de maatschappij worden aan alle kanten gepakt en de nietgoedwillenden krijgen alle ruimte.
Mijn reserve in wat ik accepteer is op. Mijn verdraagzaamheid is minimaal geworden.

Door Pinoy (niet gecontroleerd) op zo, 13-3-2016 - 00:34

Ik ga zo goed als zeker naar een land waar je met Engels ver komt. Waar ze westers georienteerd zijn,en waar heel veel geschreven communicatie in het Engels gaat. Waar het geld 4x zoveel waard is. De mensen geduld hebben, en je service in de winkels krijgt. Waar je voor €135p.m. een gemeubileerd huis huurt,en nog €50-100 erbij en je hebt een inwonende hulp in huis. Heb net een contract voor een huurhuis afgesloten, zodra mn AOW komt ben ik weg naar de Filipijnen!

Door Muisje (niet gecontroleerd) op ma, 22-2-2016 - 16:08

Emigreren niet zo gauw, zou weleens een poosje naar het buitenland willen.
Vind mensen vaak wel ongeduldig. Dan worden ze bijvoorbeeld boos als je als fietser voor een voetganger stopt.
Laatst snauwde iemand me toe dat ik wel kon doorrijden toen het licht voor fietsers weliswaar groen was maar een ander stoplicht bij de tramlijn, waar een bus stond, rood was. Stond daar uit voorzichtigheid te wachten maar dat mag niet eens meer.

Door Dick P (niet gecontroleerd) op zo, 21-2-2016 - 16:32

Heb nu ook pensioen. Heb altijd gedacht dat we het in Nederland goed voor elkaar hebben, maar sinds de PvdA (partij van de Arbeiders????????) met de grootste graaiers van ons landje samen het bewind voeren is het een slecht landje geworden. Wij (de arbeiders) kunnen fluiten naar wat onze ouders voor ons hebben opgebouwd en wij kunnen bijna alles inleveren bij de grootste graaiers van Nederland, de VVD.
Wie helpt ons straks van alle ellende af als zij zijn verdwenen naar een warm en leuk land? De PvdA is kapot gemaakt door mensen die dachten dat de VVD wel samen met ons arbeiders wilde samenwerken. Helaas komen we bedrogen uit. Voor al die rijken die straks ergens nog eens terugkijken, vooral ons lachebekje in Den Haag, ik hoop dat het jullie daar
ook binnen korte tijd allemaal afgepakt wordt net zoals jullie dat met ons hebben gedaan en nog steeds doet.

Door Andre (niet gecontroleerd) op vr, 19-2-2016 - 19:35

U heeft groot gelijk, weg uit dit Islamietenland !

Door Piet (niet gecontroleerd) op vr, 19-2-2016 - 19:14

Het verstikkende klimaat neemt hand over hand toe in Nederland. De nationale en de regionale (inclusief de plaatselijke) overheid is zeer burger onvriendelijk en onbetrouwbaar. Vriendjes en eigen belang is steeds meer de drive. Dreigende taal van de overheid richting burgers als ze niet mee willen werken aan het verstikkende beleid. Corruptie onder ambtenaren en bestuurders, hogere belastingen of betalingen die daar op lijken maken het leven in leven steeds moeilijker en onaangenaam. Stads-en dorpsbestuurders die bezwijken te snel voor landelijke druk om vluchtelingen op nemen terwijl ze geen rekening houden met (de gevoelens van) hun burgers. Zij veroorzaken onrust en lokken opstand uit en daartegen treedt het OM niet op. Dat is dictatoriaal Nederland ten voeten uit. De rug recht houden dat kan niet meer in Nederland. Ik vertrek!

Door Jeanne (niet gecontroleerd) op vr, 19-2-2016 - 10:09

Met het grootste deel van het jaar slecht weer, islamisering, botheid van veel mensen, continu in de file staan, bomvolle treinen, een regering die ons land verkwanseld, onveiligheid, overvallen en allerlei andere criminaliteit is het wonen hier al lang geen pretje meer. Als ik 20 jaar jonger zou zijn, dan wist ik het wel. Het ergste is nog dat niemand er iets aan doet en we steeds verder afzakken.

Door Dieneke (niet gecontroleerd) op wo, 17-2-2016 - 10:06

Wanneer komt er eens een algehele (februari) staking in ons land? Een nationale schande wat er allemaal in ons land gebeurd: afbraak van onze sociale zekerheden, enorme zorgkosten, egoïstische, oneerlijke politici, islamisering, berovingen bij ouderen, inbraken, steeds meer gajes wat wij hier binnen halen, corrupte bewindvoerders c.q. instellingen,
meer wegpiraten met meer ongelukken, onbeschoft gedrag, steeds meer invloed en bemoeienis van E.U. op alles, land vol zetten met windmolens en betalen voor natuur, etc. etc. etc. Hoe lang moet de kruik te water gaan!!!?

Door Door Dick S. (niet gecontroleerd) op do, 11-2-2016 - 23:33

Bijna 80 en ik prijs mij gelukkig dat ik al bijna 20 jaar voor het grootste deel van het jaar naar de Costa Blanca kan vluchten; en niet alleen voor het prettige klimaat, maar meer om de het verstikkende leefklimaat in Nederland te ontlopen.Het zijn de kleine dingen die het leven hier zoveel aangenamer maken; een kopje koffie en een biertje voor een euro en een dineetje met een fles wijn voor 10 tot 15 euro! Ik bedoel maar.

Door Chris Daaleman (niet gecontroleerd) op do, 11-2-2016 - 18:34

Het land gaat komplete naar de knoppen. Mentaliteit en ik gedrag gaat de perken te buiten. Regering ks slappe hap en zal snel moeten veranderen.