Stelling van de week: de boeren hadden beter beschermd moeten worden tegen de media-aandacht

De boeren uit Boer Zoekt Vrouw hebben een hoop (negatieve) aandacht over zich heen gekregen. Hoort dit er nou eenmaal bij wanneer je aan een tv-programma mee doet? Of hadden de boeren meer in bescherming genomen moeten worden? Breng uw stem uit!

Maar liefst 4,2 miljoen Nederlanders keken afgelopen zondag naar de finale-aflevering van Boer Zoekt Vrouw. Tijdens deze ontknoping werd duidelijk of boerin Bertie en de boeren Jan, Theo, Geert en Tom nog samen zijn met de vrouwen waarvoor ze eerder hadden gekozen.

Negatieve aandacht

De afgelopen weken was half Nederland in de ban van de boeren en hun zoektocht naar ware liefde. Dit ging echter niet zonder kritiek en lolbroekerij. Zo was boer Theo veel te stil en Bertie deed het niet goed als gastvrouw. Jan en Tom leken er het beste vanaf te komen. Vooral boer 'Geile Geert' werd flink aangepakt door kranten en op sociale media en tv. Volgens presentatrice Yvon Jaspers zijn kijkers en journalisten schuldig aan de foutieve beeldvorming rondom de boeren. Anderen zijn van mening dat deze beeldvorming ook deels te wijten valt aan de montage van de KRO. Boer Geert gaf in de laatste reünie aflevering aan dat alle aandacht hem bijna de liefde van zijn leven heeft gekost.

Wat vind u? Hadden de boeren beter beschermd moeten worden tegen de media aandacht? Of hebben ze alle (negatieve) aandacht vooral aan zichzelf te danken?
Breng uw stem rechtsboven uit!

5 Comments

Door Rupert (niet gecontroleerd) op zo, 29-3-2015 - 16:11

Het is moeilijk te geloven dat zo veel mensen naar dit soort flauwekul kijken en zich vervolgens over de geboden prut ook nog gaan lopen opwinden.

Door Dineke (niet gecontroleerd) op za, 28-3-2015 - 09:13

De boeren kunnen dan wel beter opletten op wat zij zeggen of doen, het blijft een feit dat ze afhankelijk zijn van hoe de tv-makers van de KRO knippen en plakken. Zo kunnen ze van iedere simpel gesprek een heel andere strekking of sfeer maken. Alles kan uit het verband worden gehaald. De KRO gaat uiteindelijk toch voor de kijkcijfers.

Door droom (niet gecontroleerd) op vr, 27-3-2015 - 01:10

Wat zijn Nederlanders toch dom. Tv verwijten dat sommige boeren slecht overkomen. Wel eens gehoord van eigen verantwoordelijkheid van de boeren, mensen, zelf. TV programma kan ze er hoogstens op wijzen dat ze moeten uitkijken want alles kan worden uitgezonden. Maar dat is eigenlijk een open deur intrappen. De media......ga je ogen en oren eerst uitspoelen aub.

Door BEN van der VELDEN (niet gecontroleerd) op do, 26-3-2015 - 11:40

Alle media wilden een graantje meepakken van de publiciteit. Zo las ik 's maandags met veel plezier het verslag in AD.
In andere landen was het succes van dit format minder succesvol. Hulde dus aan het voltallige BZV-team dat achter het 'uithangbord' Yvonne zijn uiterste best heeft gedaan.

Door Dirk Haasbroek (niet gecontroleerd) op do, 26-3-2015 - 09:03

Ik denk dat de beeldvorming door de KRO en de oppervlakkige benadering van Yvon Jaspers van dit moeilijke proces (dating uit eigen ervaring) de commotie heeft veroorzaakt. Bovendien wordt tegenwoordig door de media alles uitvergroot, dus ...