Stelling: Voor mij geen e-reader, er gaat niks boven een echt boek

Veel mensen zweren bij hun e-reader, terwijl anderen een boek willen zien, voelen en ruiken. Leest u liever vanaf een e-reader of uit een echt boek?

Lettertype

Boekenkasten zijn niet eindeloos uit te breiden en ook vanuit een duurzaam perspectief kiezen boekenlezers steeds vaker voor een e-reader in plaats van een echt boek. Daar komt bij: e-books zijn doorgaans iets goedkoper, een e-reader is makkelijker mee te nemen en je hebt de mogelijkheid lettertypes te vergroten en de helderheid van het beeld aan te passen.

Ezelsoor

Maar er zijn ook nog veel mensen die het liefst een echt boek in hun handen houden als ze lezen. Zo schreef Wim Boevink, verslaggever bij dagblad Trouw, ooit: "Zinnelijkheid beïnvloedt het lezen, dat heb ik altijd al geloofd. Niets zo fijn als een buigzaam boek dat lobbig over je hand valt (te veel boeken zijn te stijf), met pagina's waarin je ezelsoren kunt vouwen of waarop je met je vinger langs een zin kan glijden."

Stelling

Hoe leest u een boek het liefst? Reageer op onze stelling.

Reactie toevoegen

150 Comments

Door Christina (niet gecontroleerd) op zo, 17-1-2021 - 12:04

Ik lees om meerdere reden ,veel liever een echt boek.
Ik lees snel en met een e-boek ben je zo door een bladzijde heen.
Ik vind het licht irritant als ik bv s'avonds voor het slapen wat wil lezen .
Maar ook heb ik het gevoel dat de e -boeken , meer samengevat zijn en ik dus delen van het verhaal moet missen.
Dus neen geef mij maar gewone boeken.

Door neoҖoen (niet gecontroleerd) op vr, 18-12-2020 - 12:55

We leven nu eenmaal in een 3 dimensionale wereld, ga nou niet terug naar een 2 dimensionale wereld, dan doe je je brein ontwikkeling te kort. Ook daar is een echt boek over geschreven.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 16-12-2020 - 20:48

- Bing

Door Julia Woertman (niet gecontroleerd) op di, 15-12-2020 - 18:27

Naast een e-reader heb ik sinds vorig jaar een abonnement bij Storytel. Door een ontsteking in mijn hoofd had ik wat concentratie problemen. Het was zo heerlijk rustgevend, het luisteren naar een aangename voorleesstem. Nu weer fulltime werkzaam (40 uur p/w achter 2 beeldschermen)en vind het nu enorm ontspannen om naar de prachtige boeken te luisteren. Even de ogen rust gunnen.

Door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 14-12-2020 - 17:49

Veel prettiger om een boek te lezen --

Door E Dijkstal (niet gecontroleerd) op za, 12-12-2020 - 20:24

Geen

Door Harry Ummels (niet gecontroleerd) op di, 8-12-2020 - 10:29

Alles is een kwestie van gewenning. Dat geldt ook voor een e-reader. Natuurlijk heeft een papieren boek voordelen. Maar voor mij wegen die niet op tegen de duurzaamheids voordelen en het gemak van een e-book. Gewoon even doorzetten, dan wordt een e-book héél gewoon is mijn ervaring!

Door Daan54 (niet gecontroleerd) op vr, 4-12-2020 - 09:14

Er gaat niets boven fysiek een boek vasthouden als je aan het lezen bent, een ervaring die alleen iemand begrijpt die zelf een boekenwurm is.

Door Saskia vd Brom (niet gecontroleerd) op vr, 4-12-2020 - 08:06

Ik heb een e-reader geprobeerd maar vind het niks. Maar daar in tegen een luisterboek vind ik geweldig......Ik kan gewoon rustig doorgaan met mijn werk en lekker lezen.........Heerlijk !

Door jacoba barkel (niet gecontroleerd) op vr, 20-11-2020 - 13:28

er gaat niets boven persoonlijk contact en advies .