Stelling: Vriendschappen onder druk door meningsverschillen vaccinaties

Niet iedereen in Nederland denkt hetzelfde over vaccineren. Wat doe je, als een goede vriend of dierbaar familielid er héél anders over denkt dan jijzelf? 

Vaccineren is in Nederland een vrije keuze en je bent vóór of tegen. Maar die tweespalt over vaccineren blijft niet zonder gevolgen. Want op social media en ook in onze eigen netwerken zien we een nieuw fenomeen opduiken: vriendschappen die onder druk komen te staan omdat de een zich wel laat vaccineren en de ander niet. 

Dat leidt tot ongemakkelijke situaties. Lunchafspraken met vriendinnen die worden afgezegd omdat één vriendin niet gevaccineerd is. Een familiereünie waar niet iedereen bij kan zijn. Er is onbegrip over en weer. Verhitte telefoongesprekken met vrienden en familieleden (of tussen partners) en zelfs scheuringen. En ook als je het onderwerp vermijdt, blijft het de ongemakkelijke roze olifant in de hoek van de kamer. Dat wat er niét is, is er toch. 

Maakt  u dit ook mee? 

77 Comments

Door Jojo (niet gecontroleerd) op ma, 15-11-2021 - 11:36

@Willem. De overheid, wetenschap en media zijn om te beginnen toch al niet onafhankelijk. De wetenschap kan de natuur niet verbeteren en weet ook nog lang niet alles, zoals wat zo'n middel met je hele lichaam doet. Leuk ook, die heilige wetenschap maar diezelfde wetenschap heeft ook voor veel ellende gezorgd. Medicijnen die symptomen bestrijden en ondertussen zorgen voor nieuwe klachten.
Lijkt me eerder bedenkelijk om de verantwoordelijkheid voor je gezondheid helemaal uit handen te geven.

Door Lieve hensels (niet gecontroleerd) op zo, 14-11-2021 - 19:26

Leven en laten leven! Maar laten ze van de kinderen afblijven met het vaccin!!!

Door Lieve hensels (niet gecontroleerd) op zo, 14-11-2021 - 19:23

Leven en laten leven! Maar laten ze van de kinderen afblijven met het vaccin!!!

Door Willem Beekhuis (niet gecontroleerd) op zo, 14-11-2021 - 18:56

Door met elkaar over het wel of niet vaccineren van gedachten te wisselen kun je begrip krijgen voor elkaars standpunten.
Wat ik moeilijk vind is begrip te tonen voor niet wetenschappelijke argumenten. Sommigen bedienen zichzelf van zeer bedenkelijke redenen om zich niet te laten vaccineren.
De overheid en betrouwbare wetenschappers en medici zouden een objectief TV en Radio programma moeten starten om de bevolking te informeren van betrouwbare informatie. Dat is helaas niet gebeurd.

Door Irma (niet gecontroleerd) op zo, 14-11-2021 - 14:56

Laat iiedereen in z.n waarde en zelf bepalen wat ze willen

Door Irma (niet gecontroleerd) op zo, 14-11-2021 - 14:53

Laat iiedereen in z.n waarde en zelf bepalen wat ze willen

Door Roelfien (niet gecontroleerd) op zo, 14-11-2021 - 11:49

Staat men er wel eens bij stil dat er mensen zijn die niet tegen een bepaalde stof kunnen wat in het Serum zit en niet gevaccineert kennen worden.
Ik vind het niet kunnen dat er een tweedeling ontstaat tussen wel of niet gevaccineerde mensen,je kan mensen niet buitensluiten alles draait om corona het is net of er geen andere ziekte,s meer bestaat.
Is het niet vreemd dat er twee mannen zijn Rutte en Hugo de Jong die heel nederland in hun macht hebben en alles beslissen wat wel en niet mag.
En ja ik ben wel gevaccineerd.

Door J van Slooten (niet gecontroleerd) op vr, 12-11-2021 - 13:07

Iedereen zijn eigen keuze en ik respecteer dat ook.Dus moeten ze mij ook respecteren
Ik probeer te begrijpen wat mensen die alles er bij halen en je dan verplichten om zo te denken ,de doem denkers dus die Corona zien als een complot tegen de mensheid .

Door Fred (niet gecontroleerd) op do, 11-11-2021 - 19:42

We willen geen twee deling in de maatschappij.
We leven tenslotte in een vrij land.
Ieders zijn eigen keus.

Door Leone Buitenhuis (niet gecontroleerd) op do, 11-11-2021 - 18:19

Én test uzelf als wèl gevaccineerde óók voor de visite, want ook een gevaccineerde kan corona onder de leden hebben èn verspreiden!