Leuke tabletgames

Tabletten worden voor van alles gebruikt. Maar het meest nog wel voor het spelen van spelletjes. Daarom een aantal leuke en populaire spellen voor u op een rijtje gezet.

Pinball Arcade (van €1,79 tot € 4,49)

Vanaf de jaren 60 populair in amusementshallen en cafés zijn de aloude flipperkasten. Al bij de eerste homecomputers in de jaren 80 werden ze, toen nog in eenvoudige vorm, omgezet naar het computerscherm. Ook voor het tablet zijn er allerlei soorten flipperkasten beschikbaar. De meest natuurgetrouwe zijn die van de reeks Pinball Arcade van Farsight Studios. Deze producent heeft zijn best gedaan bestaande flipperkasten uit het verleden zo levensecht mogelijk om te zetten naar het tablet (en andere computers). De flippers worden bediend door te drukken op het touchscreen. Met behulp van schudden met het tablet kunt u, net als bij echte flipperkasten, de baan van de bal een andere richting geven.

Er zijn inmiddels tientallen flipperkasten te downloaden: van een eenvoudige jaren 70 kast met pool als thema tot en met een uitgebreide Star Trek-pinball. De flipperkasten zijn van een tot vier stuks in een pakket te koop voor een aantal euro. U kunt ook een tiental kasten tegelijk aanschaffen voor enkele tientjes. Bij de gratis versie blijft het speelplezier van korte duur, omdat u niet verder komt dan een beperkte maximale score. Maar het geeft u de kans een flipperkast even uit te proberen.

Verkrijgbaar via Google play en Apple iTunes.

Candy Crush Saga (gratis - betaalde aankopen vanuit de game)

Een van de populairste games voor het tablet op dit moment. Deze populariteit is overigens wel opvallend omdat Candy Crush Saga nogal lijkt op al veel langer bestaande puzzelgames voor de PC: zoals Bejeweled met hetzelfde thema.
Het basisdoel van de game is rijtjes te maken van snoepjes, waarmee punten gescoord worden en uiteindelijk een volgend level (niveau) wordt gehaald. Net als zijn voorgangers is Candy Crush erg verslavend.

Verkrijgbaar via Google play en Apple iTunes.

Angry Birds (€ 0,89)

Een van de eerste tophits op het tablet is Angry Birds. Inmiddels al een paar jaar oud maar nog steeds populair en zelfs verworden tot een complete franchise met boeken, knuffels en een bioscoopfilm gepland voor 2015.

Het doel van Angry Birds is vrij apart. U moet namelijk met behulp van een katapult boze vogels afschieten op een stel vervelende varkens. Deze varkens hebben namelijk de eieren van de vogels gestolen. Het lastige is dat de varkens zich verschuilen achter allerlei structuren en u moet uitpuzzelen hoe u ze het beste met een boogje kunt raken. Daarnaast zijn er ook nog verschillende typen vogels met hun eigen bijzondere eigenschappen (zoals vogels die uiteenvallen in verschillende kleinere vogels). Grappig en vooral erg verslavend.

Verkrijgbaar via Google play en Apple iTunes.

G4A: Klaverjas (gratis versie met reclameboodschappen)

Populair op de tafel en op het tablet is klaverjassen. Er zijn verschillende apps voor dit kaartspel, maar G4A (Games4All) is een van de betere. U speelt tegen de computer, die de drie andere spelers vertegenwoordigd, waaronder ook uw maat. Dit maakt Klaverjas een handige app om veel mee te oefenen als er niet genoeg mensen om u heen zijn om mee te spelen.
U kunt kiezen uit verschillende klaverjasvarianten en alle punten, inclusief roem en win- en verliesstatistieken worden bijgehouden. U kunt vanuit de game tegen betaling reclame laten verwijderen of hints kopen. Van dezelfde producent zijn ook andere kaartspellen voor het tablet beschikbaar, zoals Pesten en Gin Rummy.

Verkrijgbaar via Google play.

Briquid (€2,69)

Een typerend Nederlands spel in meerdere opzichten is Briquid. Niet alleen is deze game van Hollandse bodem, het thema is ook typerend Nederlands: water. Bij dit puzzelspel is het de bedoeling dat u met behulp van het slopen en plaatsen van stenen, water van de beginplek naar de eindplek loodst. Het klinkt simpel, maar schijn bedriegt. Briquid biedt dagenlang puzzelplezier.

Verkrijgbaar via Google play en Apple iTunes.

Trefwoorden: