Met de smartphone betalen in de winkel wordt populairder

De smartphone als betaalmedium: hij groeit rap aan populariteit. Zo'n 320.000 mensen hebben al een speciale betaalapp op hun telefoon. Hiermee kan contactloos worden betaald, net zoals met een pinpas.

Op dit moment worden de apps alleen ondersteund door moderne Android-telefoons. De dienst werkt niet met iPhones. Er zijn zeven banken in Nederland die deze dienst aanbieden.

De Betaalvereniging Nederland (BN) verwacht dat het aantal gebruikers nog dit jaar boven de 400.000 uitkomt. Begin 2017 bedroeg dit aantal nog slechts 150.000. Dit aantal is zo rap gestegen omdat meer banken nu de dienst aanbieden. Deze maand is de vereniging samen met de deelnemende banken een campagne gestart om het mobiel betalen te stimuleren.

ING beet de spits af, daarna volgden ABN Amro, Volksbank (SNS, ASN, Regiobank) en recent heeft de Rabobank een nieuwe betaalapp uitgebracht waarmee contactloos betaald kan worden.

Over contactloos betalen schreven we op PlusOnline eerder dit artikel. Of lees meer over de veiligheid van contactloos betalen.