Whatsappberichten bewaren: zo doe je dat

Getty Images

Heb je berichten waar je later graag nog naar terugkijkt? Bijvoorbeeld leuke gesprekken uit het begin van je relatie of mooie berichten van een dierbare. Zo sla je je Whatsappberichten eenvoudig op.

Whatsappberichten bewaren op je telefoon

Whatsapp maakt dagelijks een automatische reservekopie van je berichten in het geheugen van je telefoon. Maar als je ooit van toestel verandert, je telefoon verliest of de app verwijdert, kun je beter ook een reservekopie van je berichten maken in Google Drive of in iCloud. Je hebt dan altijd toegang tot je oude berichten. 

Zo doe je dit op een Android-telefoon:
Open de app Whatsapp en klik op het pictogram met de drie verticale, witte stipjes rechtsboven in je scherm. Tik dan op ‘Instellingen’ en vervolgens op ‘Chats’. Druk daarna op ‘Chat back-up’. Tik onder ‘Google Drive Instellingen’ op ‘Back-up maken naar Google Drive’ en kies hoe vaak je de reservekopie wil laten maken. Tip: kies om alleen via wifi een reservekopie te maken. Dan maak je geen onnodig gebruik van je databundel. 

Zo doe je dit op een iPhone:
Open de app Whatsapp en tik op ‘Instellingen’. Tik vervolgens op ‘Chats’ en dan op ‘Reservekopie chats’. Tik in het venster ‘Reservekopie chats’ op ‘Autom. reservekopie’. Tik op hoe vaak je de reservekopie wil laten maken. De reservekopie wordt nu in iCloud bewaard. 

Whatsappberichten bewaren op je computer


Zo doe je dit op een iPhone: 
Open de app Whatsapp en tik op het chatgesprek met de Whatsappberichten die je wil bewaren. Tik op de naam van je gesprekspartner boven in het scherm. Tik vervolgens op ‘Exporteer chat’. Wil je ook foto’s, video’s uit het gesprek bewaren? Tik dan op ‘Voeg media bij’. Wil je dat niet, klik dan op ‘Zonder media’. Klik dan op ‘Email’. Een emailbericht opent met in de bijlage een mapje (zip-bestand), waarin jouw berichten zitten. Typ achter ‘Aan’ je eigen emailadres en verstuur de email. Open de binnengekomen email en dubbelklik op het zip-bestand. Lees hier hoe je een zip-bestand opent op je computer. 

Zo doe je dit op een Android-telefoon:
Open de app Whatsapp en open het gesprek met de Whatsappberichten die je wil bewaren. Tik op de drie verticale, witte stipjes rechtsboven in het scherm. Tik op ‘Meer’ en dan op ‘Chat exporteren’. Wil je de foto’s en video’s uit het gesprek ook bewaren? Tik dan op ‘Media bijvoegen’. Zo niet, tik dan op ‘Niet bijvoegen’. Tik dan op ‘Chat verzenden via’, waarna je kunt kiezen voor ‘Email’ of ‘Gmail’. Hierna opent een email met in de bijlage een document. Daar staan de berichten in. Typ achter ‘Aan’ je eigen emailadres en verstuur de email. Open de binnengekomen email en dubbelklik op het document in de bijlage. Deze wordt zichtbaar en kun je onder ‘Bestand’ opslaan op je computer. Het document kun je hier eventueel ook laten uitprinten. 

Auteur