5 planten om slakken te weren uit de tuin

Naaktslak
Getty Images

Slakken kunnen kieskeurig zijn als het gaat om welke planten ze willen eten. Bepaalde planten schrikken ze af. Een natuurlijke manier om deze ongewenste gasten uit je tuin te houden, is door deze slakkenwerende planten een plek te geven.

1. Goudsbloem (Calendula officinalis)

De Goudsbloem fleurt elke tuin op met zijn kleurrijke bloemen. Slakken worden echter afgeschrikt door de sterke geur van deze plant. De Goudsbloem wordt 20 tot 50 cm hoog en bloeit van juni tot oktober, dus ook in het najaar.

Goudsbloem in de tuin
Getty Images

2. Ezelsoor (Stachys byzantina)

Ezelsoor heeft behaarde, grijze bladeren die slakken niet lekker vinden om over te kruipen. De Ezelsoor is wintergroen en bloeit van juni tot augustus met roze bloemetjes op stengels tot 40 cm hoog. Deze plant groeit het best op een zonnige, droge plek.

Ezelsoor voor in de tuin
Getty Images

3. Vingerhoedskruid (Digitalis purpurea)

Slakken mijden het Vingerhoedskruid vanwege de sterke geur. Deze giftige plant is geen aantrekkelijke snack voor slakken. Maar met zijn prachtige roze, lila, gele of witte bloemen in de vorm van een vingerhoed is het wel een echte blikvanger in de tuin.

Digitalis in de tuin vingerhoed
Getty Images

4. Geel duizendblad (Achillea filipendulina)

Slakken mijden het Duizendblad vanwege het fluwelige blad en de kamferachtige geur. De goudgele bloemen bloeien van juni tot augustus in de volle zon.

Geel duizendblad
Getty Images

5. Geur- en smaakafleidende planten

Slakken houden niet van sterk ruikende planten en kruiden zoals rucola, tomaten, munt, lavendel, salie, tijm en knoflook. Door deze in je tuin te planten, maak je hem onaantrekkelijk voor slakken.

Biologische rucola
Getty Images
Auteur