PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Wintersport zonder gipsvlucht

De gespecialiseerde luchtvaartmaatschappij Tyrol Air Ambulances stopt met haar gipsvluchten. Daarmee komt een einde aan de karakteristieke gipsvluchten uit wintersportgebieden naar luchthaven Rotterdam.

Dit meldt alarmcentrale SOS Internationaal, die sinds de jaren tachtig samenwerkt met Tyrol Air Ambulances. Het aantal passagiers dat met een gipsvlucht wordt vervoerd, daalde volgens SOS Internationaal al jaren. Anders dan veel mensen denken is een gipsvlucht niet dé standaard manier om gewonde wintersporters terug aan Nederland te brengen. Ongeveer vier op de vijf van de gewonde wintersporters reist met een lijnvlucht, via regulier ambulancevervoer of met de taxi naar huis, aldus SOS Internationaal.

Na het stoppen van Tyrol Air Ambulances zullen alle gewonde wintersporters op deze wijze worden gerepatrieerd. Ook de vluchten van Tyrol Air Ambulances in het zomerseizoen, de zogeheten 'parasolvluchten' behoren tot het verleden. Volgend zomerseizoen worden gewonde vakantiegangers vervoerd met reguliere lijndiensten en gespecialiseerde ambulancediensten.

Bron: www.sosinternational.nl/goed-voorbereid-op-eerste-wintersportseizoen-zonder-%E2%80%98gipsvluchten%E2%80%99#.WczS8dFpFhE