Test: de beste webcam

Webcam
Getty Images

Tijdens corona hebben veel mensen kennisgemaakt met online vergaderen. Een laptop of pc met een webcam en soms een headset zijn voldoende. Veel mensen zijn ook gaan beeldbellen met vrienden en familie. Wie dit blijft doen en op zoek is naar een nieuwe webcam, heeft met...

...de Logitech C920 – HD Pro de beste uit de test.

Dat meldt vergelijkingssite DeBeste.com. De Logitech C920 – HD Pro (€80) maakt gebruik van autofocus waardoor het beeld altijd automatisch scherp is. De camera werkt met Full HD (1080p), dat is twee keer zo scherp als HD. Anderen zullen je dus altijd prima kunnen zien. De helderheid van het beeld wordt automatisch aangepast als de opname in iets minder verlichte ruimte plaatsvindt. De camera heeft twee ingebouwde stereomicrofoons, zodat je altijd goed verstaanbaar bent tijdens een videogesprek. De webcam heeft ook nog eens ruisonderdrukking.

Installatie is eenvoudig. Het bijgeleverde usb-kabeltje gaat in de computer, tablet of laptop en de apparatuur herkent de webcam automatisch. De benodigde drivers worden vervolgens geïnstalleerd. De webcam zelf maak je met een universele klem vast aan de apparatuur. Minpuntje is dat de webcam niet kantelbaar is en dat de lens niet afdekbaar is.

Bron: De Beste
 

Auteur