Zo werkt Videoland

Videoland afstandbediening
Getty Images

Videoland was vroeger een videotheek, maar inmiddels is het aanbod verhuisd naar het internet. Zo werkt deze Nederlandse streamingdienst.

Er zijn inmiddels verschillende streamingdiensten: Netflix, HBO, Amazon Prime, Disney+, Daily Wire+, en van Nederlandse bodem NPO Start en Videoland!

Hier vindt u enkele series die de moeite waard zijn om te kijken, getipt door Pluslezers >>

Bij Videoland kun je films en series kijken via internet. Het was vroeger een fysieke videotheek, maar nu kun je alles online bekijken. Je kunt zowel Nederlandse als buitenlandse films en series kijken. Daarnaast kun je ook RTL-programma's vooruit- of terugkijken en is er een speciale sectie voor kinderprogramma's. Je kunt Videoland gebruiken op je laptop, telefoon, tablet en/of tv.

Hoe werkt Videoland?

Om Videoland te gebruiken, moet je een abonnement afsluiten. De kosten variëren van 4,99 euro tot 11,99 euro per maand, afhankelijk van het type abonnement dat je kiest. Bij het goedkoopste abonnement krijg je tussendoor nog advertenties te zien en kun je maar op één scherm tegelijk kijken. Er zijn ook abonnementen waarbij je geen advertenties ziet en op meerdere schermen tegelijk kunt kijken. Je bepaalt zelf welk abonnement het beste bij je past.

Zo maak je een account aan

Om een Videoland-account aan te maken, ga je naar de website van Videoland en klik je op de rode knop "Probeer nu 14 dagen gratis". Vervolgens kies je een abonnement en vul je je e-mailadres, naam, geslacht en geboortedatum in. Daarna moet je je e-mailadres bevestigen. Je ontvangt een e-mail van Videoland Klantenservice met een link om je account te activeren. Na het activeren van je account moet je eenmalig 1 cent betalen om je betaalmethode te verifiëren.

Zodra je een account hebt aangemaakt en je hebt ingelogd, kun je films, series en programma's bekijken. Je kunt zoeken naar specifieke titels of door het aanbod bladeren op genre. Tijdens het kijken kun je gebruikmaken van verschillende opties, zoals pauzeren, vooruitspoelen en het toevoegen van programma's aan je kijklijst.

Terugkijken

Als je iets hebt gevonden wat je later wilt bekijken, kun je het toevoegen aan je kijklijst. Je kunt je kijklijst openen door naar de kijklijstpagina te gaan en daar kun je de bewaarde programma's bekijken en afspelen. Je kunt programma's ook verwijderen uit je kijklijst. Als je wilt weten wat er nieuw is op Videoland, kun je naar de "Onlangs toegevoegd" sectie gaan op de homepage. Daar vind je de nieuwste films en series.

Auteur