PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Stelling: ik geloof politici niet meer

Nu de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur staan, maken alle partijen hun plannen bekend. Gelooft u in uitspraken en beloftes van politici, of bent u het vertrouwen kwijtgeraakt?

Geen belofte

'VVD wil 2 miljard euro voor de zorg', kopten de kranten ruim een maand voor de verkiezingen in maart. "We willen dat geld in elk geval reserveren", zei premier Rutte. Maar hij hield ook meteen een slag om de arm. "We zeggen er wel bij: of we dat geld nodig hebben, zullen we zien. Het hangt af van het nieuwe kabinet en hoeveel geld verpleeghuizen nodig hebben."

Vlak voor de verkiezingen

Geen belofte dus, wel een duidelijke uitspraak. Iets waar Rutte en zijn partijgenoten zich naar eigen zeggen hard voor willen maken als de VVD straks opnieuw zou gaan regeren. Daar zijn stemmen voor nodig. En veel mensen zien graag meer geld naar de zorg gaan.

Gelooft u het?

Dat geldt natuurlijk niet alleen voor de VVD, het is slechts een actueel voorbeeld. Alle partijen in de Kamer doen voor de verkiezingen uitspraken en soms beloftes. Het hoort bij de politiek. De vraag is of de kiezers er daadwerkelijk in geloven. Of zij hun stem toevertrouwen aan degene die de uitspraak doet.

We zijn dan ook benieuwd wat u van dit soort uitspraken of beloftes vindt. Vertrouwt u politici (nog)? Breng uw stem uit en laat hieronder een reactie achter.

Reactie toevoegen

101 Comments

Door Dhr.Kersten (niet gecontroleerd) op di, 28-2-2017 - 19:30

Het geloof in de vvd is totaal weg. Ze beloven maar komen niets na.Wij als ouderen zijn dankzij de VVD de klos.We moeten trots zijn dat we bij de voetselbank wat te eten krijgen

Door LBoer (niet gecontroleerd) op do, 23-2-2017 - 10:01

Voor de verkiezingen is het allemaal geld en tabak wat er zgn.te verdelen is.
De ene partij weet het al mooier te verwoorden dan de andere .
Maar gelet op de hoge staatsschuld is er niets ekstras te verdelen.
Wat we nodig hebben is een kabinet waar nuchtere Friezen en Limburgers in horen te komen.
We kunnen allemaal wel met de beurs van de belasting betaler na de kermis gaan dat zweeft licht.
Een ding is zeker : Een verkiezing duurt geen 4 week maar 4 jaar als ze het goed doen!
Een paar items verdienen aandacht
1 met elkaar de schouders er onder om de voedselbanken op te heffen.
2- Het AOW - gat opvullen c.q.repareren.
3 - Het eigen risico ziekteverzekering naar 0 brengen.
4 - Meer handen aan de bedden i.p.v.aan de pennen.
5-de jeugd tussen 16 en 20 verplicht 1 jaar dienstplicht / stage vervullen in de ouderenzorg.

Door L.J.H.R.W. De Boer (niet gecontroleerd) op wo, 22-2-2017 - 19:34

Mij is altijd voorgehouden dat Politiek een kliek is.
Nu ik ouder wordt merk ik dat steeds vaker.
Enkele maanden voor de verkiezingen komen ineens de gevestigde partijen met mooie praatjes.
Dat de economie van Nederland uit het slot is en dat er weer wat te verdelen valt.
Nu dat hoor je nu wijd en zijd terwijl je als Nederland eens wat beter gaat je niet zomaar voor de verkiezingen kadootjes kan uitdelen.
Reken maar dat de toekomst er voor het gros van Nederland niet zo best voor staat.
Alles wat nu ineeens wel kan moet na 2 A3 jaar weer bezuurd worden.
Alleen al het feit dat het vertrouwen van zeer veel Nederlanders sterk gekropen is net als de krimpgemeenten in ons land.
Dat de zgn.nieuwe Nederlanders ook mee moeten kunnen doen uitkering en naar scholen sporten naar de artsen en na onze ziekenhuizen.
De burger die overblijft moet steeds meer lasten ophoesten voor hen die hier op de kost zijn.
Ik had verwacht van de politiek nu de oorlog in het Midden-Oosten bijna geëindigd is dat deze tijdelijke kostgangers weer geholpen worden om terug keer mogelijk te maken.
Al die jongemannen die hier alleen zijn gekomen moeten m.i.z. hun huizen weer opbouwen dan wel bewoonbaar maken.
Daar hoor je geen enkele politieke partij over .
Ook hoor je geen enkele partij over het opheffen van de voedselbanken in Nederland!
Waarom niet? Het is toch van de gekke dat een land als Nederland voedselbanken in stand moet houden dat klopt toch niet dan is er toch iets fundamenteel mis met het systeem in dit land.
Vergis je niet.

Door G.G.M.C. RENIERS op wo, 22-2-2017 - 10:59

Eigenlijk het zelfde als de meeste mensen Beloftes en niets doen!Als je in de wereld kijkt wat er gaande is en dat regeringsleiders hun koppen in het zand steken voor de werkelijke problemen zoals de ongewenste vluchtelingen en alles wat daar bij komt!Echt vluchtelingen moeten we zeker helpen maar de rest gelijk terug en niet met die onzin komen dat mag niet of dat kan niet!Een crimineel moet gestraft kunnen worden.Wij worden toch ook beboet of in de cel gezet!!Dat soort mensen maken heel de wereld gevaarlijk en er wordt niet opgetreden!Ja straks als het te laat is!FVD en PVV willen daar iets aan doen maar krijgen de kans niet!Als de andere partijen de kans krijgen komt er NOG VEEL meer ellende en ik ben bang zelfs een oorlog!Al die kleine partijen eruit gooien want ze ontvangen wel een goed salaris!En UIT de EU die hebben we niet nodig om handel te drijven of vrij te kunnen reizen.Vroeger gingen we gewoon over de grenzen .Soms controle en vaak ook niet.WAT zijn we opgeschoten met de EU en de EURO NIETS!!!!De EU verplicht van alles en leggen allerlei wetten en regels neer die gewoon de gewone man op de rand van de afgrond zet en DAT is de bedoeling.o kan ik nog wel even doorgaan,maar goed we zullen het zien na 15 maart!GA wel stemmen al is het maar op de partij van de dieren want wie niet stemt ,daarvan gaan de stemmen naar de grootste partijen vandaar dat PvdA en VVD vier jaar geleden hebben gewonnen !Laat dat NIET weer gebeuren mensen!Ze liegen allemaal Maar ik weet wel dat Pvv en Fvd WEL het beste voor hebben voor Nederland en voor de NEDERLANDERS zijn.
IK stem PVV ,want de rest deugd ECHT niet!Het moet niet zo erg worden als wat er nu in Frankrijk ,en zweden gebeurt DE moslims willen alles overnemen en ze zijn al aardig op weg!De ISLAM hoort niet bij ons!Niet alle moslims zijn slecht zeker niet ,maar de slechte nemen de wereld over en dat mag niet gebeuren.

Door jm.steffens (niet gecontroleerd) op di, 21-2-2017 - 23:30

Ik ben 70 jaar en word sinds ik me kan heugen door de politici van den Haag en omstreken GENAAID EN DAT GEBEURD VOOR ELKE VERKIEZING STEEDS WEER er word je steeds door jan en alleman gouden bergen beloofd maar als ze eenmaal in hun zetel zitten zijn ze plots allemaal hun beloftes vergeten en denken ze nog enkel aan hun riante salaris en wachtgeldregeling en hun glorieuze toekomst bij de EU in Brussel met als laatste schandaal het zichzelf toekennen van een nog rianter pensioen van onze zuur verdiende centen!!! Ik ben geen wilders fan maar hij is wel degene die het door ons zo verfoeide plebs kan gaan straffen voor wat ze ons decennia hebben voorgelogen en als het op die manier kan heeft HIJ ONZE STEM

Door André van Elmpt (niet gecontroleerd) op di, 21-2-2017 - 21:48

Als Ik een politcer tegenkom en hij zou mij wat vragen houd ik mijn hand op mijn portomonaie

Door R. De boer (niet gecontroleerd) op di, 21-2-2017 - 21:42

Vrijwel alle politici zijn betrouwbare en hardwerkende mensen, die in commissies meestal hun werk doen. Laten we ons niet laten leiden door het gebral van sommigen in de Tweede Kamer bij z.g. actuele debatten. Overigens, zijnal die negatieve 50-plussers nu echt zo slecht af?

Door Jan (niet gecontroleerd) op di, 21-2-2017 - 20:59

Rutte liegt alles aan elkaar nu ook met de verkiezingen
hij wil graag weer MP worden hopelijk gaat de VVD enorm onderuit
en dat geldt ook voor D66 want Pechthold is ook niet te vertrouwen
die verkoopt Nederland aan de EU

Door Karel J. den Haan (niet gecontroleerd) op di, 21-2-2017 - 19:25

Waarom word beloven niet bestraft als zij het niet waarmaken,
in het bedrijfsleven krijg je ontslag.

Door Kees (niet gecontroleerd) op di, 21-2-2017 - 16:15

De media houden ons dagelijks bij wat de politiek nu weer niet goed doet. Al vele jaren worden we dagelijks bericht over de politici die het niet goed doen. Nieuws is per definitie negatief. Wanneer gaan we ons positief bezighouden in ons land met de zaken die goed gaan.
Dagelijks nemen verantwoordelijke mensen beslissingen. daarvan zijn er veel goed, maar dat is niets nieuws. Alleen de besluiten, die niet goed vallen, worden van de daken af geschreeuwd.