De beste woonverzekeringen

Iedereen met een eigen huis heeft een opstalverzekering, en bijna iedereen – eigenaar of huurder – heeft een inboedelverzekering. Het zijn producten waar je meestal niet meer naar omkijkt als je ze het afgesloten. Toch zijn er flinke verschillen. De beste woonverzekeringen zijn van...

Interpolis en Nationale-Nederlanden.

De Inboedelverzekering Top van Interpolis, de Inboedelverzekering Maatwerk All-in van Nationale Nederlanden en de Inboedelverzekering (AR) van a.s.r. komen als beste uit de bus in het Special Item Woonverzekeringen van MoneyView. Deze drie verzekeringen bieden op verschillende onderdelen een uitgebreide dekking. Zo is er een optie voor een wereldwijde buitenhuisdekking, waarbij ook verlies en kwijtraken onder de dekking valt. Ook is er een uitgebreide dekking voor kostbare inboedel. Nationale Nederlanden vergoedt de eerste tien jaar schades op basis van nieuwwaarde en a.s.r. en Interpolis kennen een dekking voor tijdelijke verhuur (zoals Airbnb).

Weinig uitsluitingen

Bij de opstalverzekeringen komen Interpolis met Woonhuisverzekering TOP en Nationale-Nederlanden Woonhuisverzekering Maatwerk All-in samen met de Opstalverzekering van Huis in Eén Verzekeringen als beste uit de bus. Deze laatste is alleen te verkrijgen via Independer. Interpolis is exclusief bij de Rabobank af te sluiten en die van Nationale-Nederlanden alleen via een tussenpersoon. Sterk punt van deze drie verzekeringen is dat ze weinig schade-oorzaken uitsluiten. Vandalisme, schade door huisdieren, schade door inkt, verf, of bijtende stoffen worden gewoon vergoed. Ook hebben deze verzekeringen een ruime dekking voor bijzondere kosten, zoals saneringskosten en tuinherstel.

Prijsstijging

In het onderzoek heeft MoneyView geconstateerd dat allrisk dekkingen het afgelopen jaar flink in prijs zijn gestegen. Opstalverzekeringen met de ruimste dekking zijn gemiddeld 12,5 procent duurder geworden. Polissen met een extra uitgebreide dekking zijn 'slechts' met 4 procent gestegen. Bij de inboedelverzekeringen is het verschil tussen dekkingsvormen nog groter. Een allrisk dekking is gemiddeld 7 procent duurder geworden, een polis met een extra uitgebreide dekking is met gemiddeld 5 procent gedaald.

Bron: www.moneyview.nl

Op zoek naar een verzekering? Vergelijk en sluit af:

- Inboedelverzekering

- Opstalverzekering