Hoeveel moet je de verzekeraar vertellen?

Wie binnen een paar weken tijd voor dezelde klacht drie keer naar de huisarts gaat, hoeft dit niet te zien als een vervolgbehandeling en hoeft dit ook niet te melden bij het aanvragen van een verzekering.

Dit blijkt uit een bindende uitspraak van de Geschillencommissie van het Kifid. Een vrouw ging in maart en april 2010 drie keer naar haar huisarts met schouderklachten. Bij haar eerste bezoek kreeg ze pillen, die de klachten niet verhielpen en de laatste keer gaf de huisarts haar een injectie.

Een half jaar later vroeg de vrouw bij Aegon een woonlastenverzekering aan tegen werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Zij vulde daarbij de gevraagde gezondheidsverklaring in. Op de vraag ´Als u het laatste jaar bij de huisarts bent geweest, was een vervolgbehandeling dan noodakelijk?´ antwoordde ze ´Nee´.

Ziek
Ruim twee jaar later meldde zij zich ziek met schouderklachten. Aegon weigerde uit te keren, omdat zij in 2010 voor haar schouderklachten een vervolgbehandeling had ondergaan en de gezondheidsverklaring onjuist had ingevuld.

De vrouw had een ander idee bij ´vervolgbehandeling´. In haar ogen is dat een verwijzing naar een specialist en niet drie consulten bij de huisarts in een korte tijd. Zij stapte naar de geschillencommissie en die vond de vraag op de gezondheidsverklaring niet erg duidelijk. De commissie kon zich de opvatting van de vrouw goed voorstellen. Zij had de verklaring daarom niet onjuist ingevoerd en oordeelde dat de verzekeraar moet uitkeren.

Bron: www.kifid.nl

Bron(nen):
Trefwoorden: