Ouderen betalen veel voor autoverzekering

Oudere automobilisten betalen aanzienlijk meer voor hun autoverzekering dan 30 tot 60-jarigen. Een 60-plusser is op jaarbasis honderden euro's meer kwijt. Bij een enkele verzekeraar kan een 70-plusser niet voor een nieuwe polis terecht.

Dit blijkt uit een onderzoek van vergelijkingssite Pricewise.nl. Veertien van de 32 onderzochte autoverzekeraars hanteren een maximumleeftijd, veelal tussen de 68 en 80 jaar. Het gaat daarbij om nieuw af te sluiten verzekeringen. Bestaande verzekeringen lopen door als de verzekerde de maximumleeftijd bereikt. Ze worden niet stopgezet. Bij het verlengen van de autoverzekering kan de verzekeraar de premie verhogen, bijvoorbeeld vanwege de leeftijd van de verzekerde. Dat gebeurt automatisch, en het staat ook in de voorwaarden, maar volgens Pricewise wordt dat niet altijd expliciet verteld.

Hogere premie

Uit het onderzoek blijkt dat twee verzekeraars hun premie explosief laten stijgen: Route Mobiel en Avéro Achmea. Bij de eerste betalen zestigers 87 procent van de premie die een dertigjarige betaalt, wat Pricewise de normale premie noemt. Op 65-jarige leeftijd gaat de premie omhoog naar 114 procent en 70-jarigen betalen 177 procent van de 'normale' premie. Bij Avéro betaalt een 60-jarige automobilist 128 procent van de normale premie. Voor een 65-jarige is de premie 131 procent, een 70-jarige zit op 164 procent en een 80-jarige moet 273 procent betalen van de normale premie. Overigens betalen ook jongeren een hogere premie dan een dertigjarige. Vooral 18 tot 21-jarigen zijn veel geld kwijt voor hun autoverzekering.

Vergelijk hier verschillende autoverzekeringen.

Bron(nen):

2 Comments

Door Piet (niet gecontroleerd) op wo, 28-9-2016 - 20:20

Wie stapt er naar de rechter om de leeftijdsdiscriminatie te stoppen?
Leeftijdsdiscriminatie is al jaren verboden, maar waarom kunnen verzekeraars hier ongestraft me doorgaan?

Door john stienstra (niet gecontroleerd) op di, 27-9-2016 - 20:38

zit mij hier al jaren aan te ergeren. Wetenschappelijke onderzoeken in Amerika hebben aangetoond dat ouderen betere manieren van rijden hebben dan de jongere automobilisten en dus minder schade veroorzaken. Wel is het zo dat de reactie op plotselinge omstandigheden ietsje trager is maar in meeste gevallen ook niet.
Ze rijden bedachtzamer, rustiger en beheerster en veroorzaken duidelijk minder aantoonbare schade en toch worden ze getild. Zoal weer blijkt verzekeraars zijn onbetrouwbare leeftijd discriminerende ondernemingen die zonder welke vorm van onderbouwing over de brug komen. Als er nar gevraagd wordt heet het dat het te gecompliceerd is een daadwerkelijk onderbouwing te geven op welke gronden dit gestoeld is. Het is dat je gedwongen bent met deze boeven overeenkomsten te sluiten maar anders konden ze van mij gewoon opgehangen worden aan die aparte boom. Gewoon gelul in de ruimte om even zo uit te drukken.