Schadeafwikkeling duurt maand langer

Automobilisten die na een aanrijding een autoschadeclaim indienden bij de tegenpartij, moesten afgelopen jaar meer dan 100 dagen wachten op hun vergoeding. Dat is ruim een maand langer dan in 2013, een stijging van 47%.

Dit blijkt uit een analyse van ruim 4000 schademeldingen door schadeverhaalservice 112schade.nl. In 2013 hadden verzekeraars gemiddeld 73 dagen nodig, dit jaar 108 dagen, een verschil van 35 dagen. Een duidelijke verklaring voor de langere afhandeling is niet gevonden.

Verschillen

Verzekeraars kunnen schade zelf afhandelen of een volmachtkantoor of claimhandler inschakelen. Dat maakt uit voor de snelheid van afhandelen. Verzekeraars die zelf de afhandeling verzorgen, zijn het snelst. Zij hebben gemiddeld 107 dagen nodig. Bij een volmachtkantoor duurt het gemiddeld 109 dagen en bij een serviceprovider 111. Claimhandlers zijn met 115 dagen het traagt, aldus het onderzoek.

De snelste schadeafhandelaar is Intrasurance. Dit volmachtkantoor het gemiddeld 85 dagen nodig om een schade af te handelen. De snelste verzekeraar is Interpolis.

Bron: www.112schade.nl

Bron(nen):