Te voet door inspirerend Engeland

Charismatische landschappen, een kleurrijke geschiedenis en de overvloed aan gastronomische specialiteiten. Loop ook mee door het pastorale Engeland! Twee geweldige routes.

De Cleveland Way

175 km/109 mijl

Dit is een zeer boeiend wandelpad, bestaande uit een mengsel van hoogveen en opvallende kliftopwandelingen. U verkent contrasterende landschappen, dwars door het trotse, eeuwenoude graafschap Yorkshire. Onderweg passeert u een reeks kustkastelen, eeuwenoudekerken en de betoverende oude stad Whitby, het decor van Bram Stoker's Dracula.

U gaat door de majestueuze omgeving van de North York Moors alvorens de kust te volgen op een schitterende tocht langs stemmige oudevissershavens en levendige badplaatsen. Het is een wilde, ruige route en één van de stillere 'National Trails' die Engeland rijk is. Door eenzame heidevelden naar de Noordzeekust, de stijgende zeekliffen trotserend waar miljoenen zeevogels een rustplaats zoeken.

Captain James Cook is opgegroeid aan deze kust, en een groot deel van de route loopt door het North York Moors National Park. De weg kronkelt door authentieke vissersdorpjes waar walvissen, tonijn en haring verkocht werden.

De Cotswold Way

164 km/102 mijl

Cottages met rieten daken, rustieke pubs, pittoreske dorpjes met middeleeuwse kerken: Engeland staat erom bekend. Via de Cotswold Way loopt u 160 km door het allermooiste pastorale landschap van Engeland. Een idyllische en rustige wandeling door ruime weilanden en het typische Engelse platteland.

In het kuuroord Bath vindt u de beroemde Roman Spa, een Werelderfgoedlocatie. Onderweg verblijft u in sfeervolle herbergen of luxe hotels, geniet u van heerlijke gerechten en traditioneel Engels bier.

Dit landschap was ooit de economische motor van middeleeuws Engeland. De Cotswold schapen produceerden kostbare vacht. 19e eeuwse schrijvers en kunstenaars haalden hun inspiratie uit dit onvergetelijke gebied. Van de prominente bergkam van de Cotswold heuvelrug tot een afdaling naar marktsteden en dorpen die worden verlicht in een gouden gloed door het Cotswold gesteente. Zoekt u een tocht met lokaal eten, drinken, kunst en ambachten, dan is de Cotswold Way iets voor u.

Meer informatie over deze wandelingen: www.greatenglishtrails.com