PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

50-plusser van nu wil zelfstandig ondernemen

Dat de 50-plusser een uitgeblust persoon is die naar zijn pensioen toewerkt, is al lang niet meer zo. Steeds meer mensen staan bijvoorbeeld positief tegenover zelfstandig ondernemerschap.

Dit blijkt uit het 7de Amway Global Entrepreneurship Report. Steeds meer Nederlandse 50-plussers zien een eigen bedrijf als een volgende stap in hun carrière of als alternatief voor werkloosheid. Dit percentage ligt op 37 procent tegenover 28 procent in 2015. Ook hebben mensen meer vertrouwen in hun eigen kwaliteiten dan vorig jaar.

Bovengemiddeld

Het Amway Global Entrepreneurship onderzoek is uitgevoerd in 45 landen en brengt in kaart hoe mensen aankijken tegenover zelfstandig ondernemerschap. In Nederland staat 86 procent van de ondervraagde personen hier positief tegenover en daarmee ligt ons land boven het Europese gemiddelde van 74 procent.

Alternatief voor werkloosheid

Er zijn verschillende factoren die hieraan bijdragen. Veelvuldige en grootschalige reorganisaties zorgen ervoor dat veel mensen hun baan verliezen. Volgens het CBS zijn er in Nederland meer dan 200.000 50-plussers werkloos. Een eigen bedrijf is voor hen een goed alternatief, zeker aangezien oudere werklozen minder makkelijk een baan krijgen.

Daarnaast speelt de stijgende AOW-leeftijd een rol. Zelfstandigheid is dan een prettige manier om de laatste jaren tot het pensioen door te komen.

Vol energie

Volgens professor dr. Elfring, hoogleraar strategisch management en ondernemerschap aan de Vrije Universiteit, beseffen mensen dat ze ook na hun vijftigste nog jong en energiek zijn en dat het niet te laat is om nog een eigen onderneming te starten. Het grote netwerk dat ze in de loop der jaren hebben opgebouwd, draagt bij aan het vertrouwen dat nodig is voor zo'n stap.

Vitaal

Ouderen blijven steeds langer vitaal. Directeur-bestuurder Liane den Haan van ANBO geeft aan dat mensen dan ook steeds langer kunnen en willen werken. De noodzaak om inkomsten te genereren is voor een grote groep senioren de belangrijkste reden om als zelfstandige te beginnen.

Bron: Amway

Reactie toevoegen

1 Reactie

Door Peter de Boer Mooren (niet gecontroleerd) op di, 10-1-2017 - 12:45

Creëer je eigen (nieuwe) toekomst!
De moderne (volwassen) mens wil zich graag vrij voelen en niet vastzitten in een krampachtig model van 9 tot 5. Controle over onze financiële toekomst in deze sterk veranderende (financiële) tijden wordt steeds belangrijker met gelijke kansen voor mannen en vrouwen. Bovendien willen we niet door onze agenda worden geleefd, maar kunnen kiezen voor mobiliteit en flexibiliteit. Tijd is kostbaar, naast een prettige balans tussen werken en leven. Er moet voldoende tijd zijn voor andere belangrijke zaken in het leven en daarom zullen we anders en efficiënter moeten gaan werken.
Gemeenschappelijk ondernemen is voor veel mensen dé oplossing om hun huidige situatie te veranderen. Het nieuwe denken is niet “hard werken voor”, maar “doordacht samenwerken met”. “Doordacht”, omdat men gebruik maakt van de wederzijdse capaciteiten en ervaringen van anderen waardoor je je persoonlijk en financieel kunt ontwikkelen. Hetgeen een voorwaarde is om winstgevend te ondernemen.