Aantal miljonairshuishoudens stijgt

Getty Images

De Nederlandse economie groeit: er zijn meer banen en de inkomen stijgen. Maar een handjevol mensen worden miljonair vóór hun 40e. Toch is het aantal miljonairshuishoudens gegroeid.

Op 1 januari 2016 telde ons land 112 duizend miljonairshuishoudens. Dit is het grootste aantal ooit sinds 2006. Door de inflatie is de euro minder waard geworden en is het een stukje makkelijker om miljonair te zijn. Er zijn dit jaar 2600 miljonairs bijgekomen. Een miljonairshuishouden heeft een vermogen van 1 miljoen euro of meer, waarbij de waarde van de eigen woning en de eventuele hypotheekschuld niet zijn meegeteld. De meeste miljonairs zijn hoogopgeleid en hebben een vermogen verdiend met een eigen bedrijf. 

In Nederland staat gemeente Laren bovenaan de lijst met 11 procent. Daarna volgen Bloemendaal, Blaricum, Wassenaar en Rozendaal. 

In Zeeland wonen de meeste miljonairs: 1,9 procent van alle particuliere huishoudens, gevolgd door Utrecht met 1,7 procent en Noord-Holland en Noord-Brabant met 1,6 procent.

Bron 
  • cbs/miljonairs