Plus Positief: Rob (68) helpt werkzoekenden gratis aan werk

De 68-jarige Rob Mes helpt wekelijks honderden werkzoekenden bij hun zoektocht; zonder dat daar een vergoeding tegenover staat. Veel 50-plussers schakelen zijn hulp in na de zoveelste afwijzing. Rob zet hen vervolgens in de schijnwerpers op zijn LinkedIn-pagina met ruim 68.000 volgers. De mailtjes, likes en contactverzoeken stromen binnen.

Meer dan de helft van zijn hulpvragers bestaat uit 50-plussers. Door de vele werkzoekenden die hem benaderen is hij er op het moment 4 uur per dag mee bezig vanuit zijn studeerkamertje in zijn appartement in Vlaardingen. 

Rob stelt dat werkgevers hun eisen aanpassen: “ze willen wo’ers voor een mbo-functie en beginnen al te piepen bij kandidaten van 40 jaar.’’ Volgens hem zijn ouderen juist nodig om in een organisatie voor een goede balans tussen jong en oud te zorgen. Maar hij benadrukt ook dat het niet alleen aan de werkgevers ligt: werkzoekenden kunnen en moeten volgens hem meer hun best doen om zichzelf te verkopen. Hij komt regelmatig profielen tegen met slechte profielfoto’s en teksten vol taalfouten. 

Rob Mes schat dat ongeveer 10 procent van zijn oproepen uiteindelijk leidt tot een baan. Zo had hij recentelijk nog een 62-jarige die hem als laatste redmiddel benaderd had; 10 dagen later kon zijn ‘cliënt’ een contract tekenen had bij een nieuwe werkgever.

Bron(nen):