Op deze snelwegen mag u geen 130km/u meer rijden

Op bepaalde delen snelweg moet vanaf 1 oktober 2019 zachter gereden worden vanwege de uitspraak van de Raad van State over stikstof. Rijkswaterstaat heeft afgelopen nacht op vier stukken snelweg borden met 130km/u vervangen door een exemplaar met 120.

Het verlagen van de maximumsnelheid is vooral gebeurd rondom de Veluwe. Op delen van de A1, A28 en A50 geldt nu een maximumsnelheid van 120km/u. Het gaat om de volgende trajecten:

  • A1 tussen de aansluiting Barneveld en knooppunt Beekbergen;
  • A28 tussen de aansluiting Strand Nulde en knooppunt Hattemerbroek;
  • A50 tussen knooppunt Beekbergen en de aansluiting Epe.

Drie jaar geleden ging het op deze snelwegen juist andersom: borden van 120 kilometer per uur werden verruild voor borden met 130. De maximumsnelheid wordt nu opnieuw aangepast omdat het verkeersbesluit voor deze wegen nog niet onherroepelijk was. Over hoeveel borden zijn vervangen en de kosten kan Rijkswaterstaat niks zeggen.

A2

Vanwege het stikstofbesluit gaat ook de voorgenomen verhoging van de maximumsnelheid op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht niet door. Rijkswaterstaat wilde de maximumsnelheid verhogen naar 130 kilometer per uur dag en nacht. De huidige maximumsnelheid blijft echter gehandhaafd: overdag 100 kilometer per uur, 's nachts 130 kilometer.

Bron(nen):