Meer overstappers zorgverzekering

Het lijkt erop dat afgelopen december een drukke overstapmaand was. Vergelijkingssite Independer telde zeven procent meer overstappers dan in het recordjaar 2018. Een op de zes wisselde pas op de laatste dag van het jaar van zorgverzekering.

Dit jaar kozen iets meer mensen voor een restitutieverzekering, de relatief dure zorgverzekeringsvariant die een vrije zorgkeuze garandeert. Dit is een trendbreuk, want de afgelopen jaren daalde het aantal restitutiepolissen juist gestaag. Vorig jaar koos minder dan 10 procent voor een restitutiepolis, dit jaar was dat 14,6 procent.

Aanvullend

Zeven op de tien verzekerden koos voor een aanvullende verzekering. Dat is iets meer dan vorig jaar (69,6 procent tegen 69.0 procent). Vrouwen sluiten vaker een aanvullende verzekering af dan mannen. De helft van de aanvullend verzekerden heeft een dekking voor fysiotherapie, vrouwen relatief iets vaken dan mannen.

Drie op de vier overstappers nam geen vrijwilig eigen risico. Een op de vijf koos voor het maximale eigen risico van vijfhonderd euro. Vorig jaar was dat aanzienlijk meer, ruim een op de vier.

Bron: Independer