PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Minder zorgverzekeringen

In 2016 zijn er tien zorgpolissen minder dan het jaar ervoor. Hiermee ligt het aantal verschillende verzekeringen op ongeveer hetzelfde niveau als in 2012, namelijk 61.

Dit blijkt uit cijfers van Vektis. In februari heeft Vektis al het definitieve aantal overstappers bekend gemaakt, 6,3%, ruim 1 miljoen verzekerden. Anderzorg heeft er naar verhouding de meeste verzekerden bijgekregen, gevolg door DSW en De Friesland. Eno verloor de meeste verzekerden, gevolgd door IZA en Avéro.

Driekwart van de verzekerden heeft een naturapolis gekozen en 84 procent een aanvullende verzekering. Vooral jongeren en mannen nemen vaker geen aanvullende verzekering. Twee eerder geconstateerde ontwikkelingen zetten zich door: er zijn minder verzekerden met een collectief contract en meer verzekerden nemen een eigen risico.

Regionaal

Voor het eerst toont Vektis welke verzekeraar marktleider is per gemeente. Ook de overstappercentage per gemeente zijn nieuw. Het blijkt dat in Zeeland en Friesland het minst wordt overgestapt. Relatief veel overstappers wonen in het midden van het land. Zoetermeer heeft het hoogste overstappercentage met 13,2 procent. In Hulst is dit met 2,9 procent het laagst.

 

Bron(nen):

Reactie toevoegen

1 Reactie

Door Renate de Vries (niet gecontroleerd) op wo, 12-10-2016 - 14:18

Hoe minder zorgverzekeringen hoe overzichtelijker het kiezen zal worden, maar hoe minder er te kiezen valt hoe minder je kunt besparen. Ik las op de website www.zorgverzekeringen2017.nl een artikel over het feit dat er eigenlijk slechts 6 grote zorgverzekeraars zijn, maar met allemaal verschillende merken. Ruime keuze is toch juist een voordeel?