PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Verrassend: DSW verlaagt premie én eigen risico

Traditiegetrouw heeft zorgverzekeraar DSW als eerste haar premie voor volgend jaar bekendgemaakt. Die gaat verrassend genoeg niet omhoog, maar juist omlaag.

En dat terwijl afgelopen week nog duidelijk werd dat de zorgpremies omhoog zullen gaan, als gevolg van het gelijk blijven van het eigen risico (385 euro). Volgens informateur Gerrit Zalm is dat nodig om de zorgkosten te dekken. De zorgpremie zou nog eens 10 euro op jaarbasis duurder worden.

Ook DSW zelf verwachtte onlangs nog dat haar premie in 2018 met ongeveer drie tientjes zou stijgen. Toch verlaagt het de maandpremie met 6 euro naar een bedrag van 107,50. Ook het eigen risico daalt bij DSW en komt komend jaar neer op 375 euro. Wat dit betekent voor de andere premies is nog niet duidelijk. 

Volgens DSW kan de premie omlaag, omdat in de begroting van Prinsjesdag de kosten hoger begroot zijn dan nodig. De verzekeraar verwacht volgend jaar dus juist lagere kosten voor de zorg. Met de verlagingen wil DSW duidelijk maken een voorstander te zijn van een eerlijkere verdeling van de zorgkosten tussen chronisch zieken en gezonde mensen.