Eten aan het water: Noord Holland

In september kunt u vaak nog heerlijk genieten van een warme nazomer. PlusOnline heeft voor u vijf restaurants in Noord Holland op een rij gezet, waar u uitkijkt over het water en zicht heeft op alles wat voorbij komt varen.

In Nederland zijn de seizoenen onvoorspelbaar. In April kan het 30 graden zijn, maar in augustus ook 16. Na een slechte zomer als deze kan het in september toch nog mooi weer worden. Als iedereen dan vakantie heeft gevierd en terug is uit warmere oorden is er tijd om van het Nederlandse weer te genieten. En hoe kan dit beter dan aan het water, met uitzicht op alle mooie wateren die Nederland u te bieden heeft.

Deze week beschrijven we wederom restaurants aan het water, maar ditmaal wordt de provincie Noord Holland bekeken.

In een klein dorpje in Noord Holland bevindt zich restaurant 1619 eten & drinken. Gelegen aan het IJsselmeer heeft u uitzicht op de jachthaven. Het is wel een stukje omrijden, maar zeker de moeite waard. 1619 bestaat sinds maart en weet nu al bijna elke doelgroep te bereiken. Trendy, lekker eten en uitstekende bediening. Voor de kinderen is er een, niet standaard, kindermenu en liggen er knutselspullen klaar. Zowel voor het ontbijt, de lunch en het diner kunt u hier terecht.

Onder het genot van een lekker kopje thee met een stuk ambachtelijke taart of een ecologisch broodje kunt u bij Theetuin ’t Einde in de tuin genieten van de nazomer. Ook de high tea is erg lekker. Veel fietsers en wandelaars kiezen deze gelegenheid in Zuiderwolde om na een stevige route neer te strijken. Leuk is dat deze tent ten alle tijden is geopend, zolang u maar van tevoren een afspraak maakt.

Voor veel muidenaren is Fort H al een begrip. Met de geschiedenis die Fort H rijk is, betreedt u een historisch pand dat vroeger dienst deed als opslagbunker voor munitie. In 1870 is deze vesting gebouwd om de Frans-Duitse oorlog te doorstaan, vandaar de zware stalen deuren. Op het terras en bij het raam heeft u uitzicht op de voorbijvarende bootjes die hedendaags rustig dobberen.

Top 5 eten aan het water in Noord Holland

  1. Theetuin ’t Einde (Engels, vegetarisch)
  2. 1619 eten & drinken (Mediterraan)
  3. De Hoop op d' Swarte Walvis (Frans)
  4. Eethaven Fort H (Frans)
  5. Le zinc... et les autres (Frans, internationaal)

Voor u geselecteerd door IENS

Trefwoorden: