Top 5: last minute kersttips

Heeft u nog geen plannen voor de kerstdagen en geen zin om u twee dagen achtereen uit te sloven in de keuken? Bekijk dan deze vijf last minute kersttips van IENS. Er zitten mooie kerstarrangementen tussen!

Een bitterbal van rivierkreeft met romanesco en kerriemayonaise. Tartaar van zeebaars met scheermes, dashi, komkommer, avocado en quinoa. Langoustine à la nage, saltimbocca van hertenkalf en San Daniele-ham, chocola, passievrucht en Thaise basilicum. Echt culinair genieten doet u deze kerst aan de Amstel! Terwijl de rivier kabbelend voorbij glijdt, dienen ze in het Jagershuis gerechten op die het predikaat haute cuisine ruimschoots verdienen. Uitgelezen wijnen zorgen voor de perfecte begeleiding. Met de fonkelende lichtjes van het dorp Ouderkerk aan de Amstel als decor ontstaat al snel de juiste stemming voor het ultieme kerstdiner.

Jagershuis serveert op 2e Kerstdag een subliem 5-gangendiner inclusief aperitief, wijn, tafelwater en koffie/thee met friandises voor € 99,-.

 

Brasserie Van Vollenhoven is nog geen half jaar open en nu al een gevestigde naam op het culinair toch al rijk bedeelde Westelijk Handelsterrein in Rotterdam. Tijdens de feestdagen pakt deze publiekslieveling flink uit. Ze hebben de  chefs van grote broer Rosso uitgenodigd om de honneurs in de keuken waar te nemen en die zetten een kerstwaardig 5-gangendiner op tafel.
Nadat de eetlust flink is aangewakkerd met een amuse van eendenborst, begint het diner echt met drie bereidingen van tonijn. De gegrilde coquille St. Jacques die daarop volgt, wordt vergezeld door tortellini van kreeft, gebakken gamba en kreeftenvinaigrette. Dan is het tijd voor krachtiger smaken: eerst een bouillon van ossenstaart met gekonfijte ossenstaart, cantharellen en truffelroom, daarna hertenfilet met stoofpeertjes en spruitjes. Het grand dessert maakt het feest compleet.

Van Vollenhoven serveert op 2e Kerstdag een weergaloos 5-gangendiner inclusief amuse, wijnarrangement, tafelwater en koffie/thee voor € 59,90. Een vegetarische variant behoort ook tot de mogelijkheden

Kerst vieren in een historische stad als Deventer heeft altijd iets speciaals. In het Bergkwartier – een van de oudste wijken van Nederland -  zit Chez Antoinette. In een middeleeuws pand stammend uit 1330 loopt de Portugese keuken als een rode draad door de menukaart en is een ruime selectie, port, madeira, moscatel en wijn aanwezig. Echt een plek voor levensgenieters en een sfeervolle kerst! Na een amuse van kort gemarineerde tonijn met een zeewiersalade kan het feest echt beginnen. Coquilles met Livar-spek, pompoensoep, kalfszwezerik met gezoete appeltjes en een saus van Boal madeira, hertenbiefstukjes met een kastanjepuree en een klassiek zoete afsluiting… heerlijk!

Chez Antoinette serveert op 1e en 2e Kerstdag een 5-gangendiner inclusief amuse voor € 52,50.

Top 5 lastminute kersttips

Bron(nen):
  • IENS