Top 5 restaurants Leiden 2017

Leiden komt gek genoeg nooit in me op als ik denk aan grote steden uit de Randstad. Ik blijf toch altijd hangen op Rotterdam, Utrecht, Den Haag en uiteraard Amsterdam. Eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik met de hoofdstad als mijn woonplaats ook wel verwend ben op restaurantgebied. Er zijn in Amsterdam nog zoveel restaurants te ontdekken dat het niet bij me opkomt om de trein te pakken zodat ik ook de horeca in andere steden kan leren kennen. Toch is het meer dan de moeite waard om die 18 minuten spoor (want meer is het niet vanaf Amstel) voor lief te nemen.

Leiden heeft zoveel te bieden, zowel op cultureel als op culinair vlak. U komt aan op het hypermoderne station, maar hoe dieper u de stad ingaat hoe meer historie u tegemoet zal komen. Statige panden worden afgewisseld door pittoreske steegjes en authentieke grachten. Van koffie met taart tot uitgebreid 4-gangendiner; u kunt hier alle kanten op. Hieronder benoem ik de 5 hoogst scorende restaurants.

  1. In den Doofpot
  2. Bistro Bord’o
  3. In Den Gapenden Eter
  4. Just Meet
  5. De Koekop

In den Doofpot

Chef Patrick Brugman kookt in het historische centrum de sterren van de hemel. Onnodige schuimpjes, glitters en tierelantijntjes zult u hier niet tegenkomen op uw bord. Wat dan wel? Verrassende en tongstrelende smaakcombinaties waar ook nog eens prachtige wijnen bij worden geschonken. Bij In den Doofpot draait het om het totaalplaatje.

Bistro Bord’o

Bistro Bord’o haalt de Frans-internationale keuken naar het bloeiende hart van Leiden. Ze staan hier de hele dag voor u klaar. Wilt u lekker lunchen voorafgaand aan een museumbezoek, dan is dit een echte aanrader. Maar ook als uw dagje Leiden erop zit, kunt u hier rekenen op fantastische creaties van de avondkaart. Het zal u als gast aan niets ontbreken. Vraagt u de bediening gerust om meer uitleg over de kaart of om een passende wijn naast uw gerecht.

In Den Gapenden Eter

Dit restaurant is gevestigd aan de mooiste gracht van Leiden, het Rapenburg. Hier dineert u in stijl. In het historische pand wordt u op uw wenken bediend. Op het menu van In Den Gapenden Eter staan eigentijdse gerechten die zowel met aandacht voor de ingrediënten als met aandacht voor de gast worden bereid. Een mooi glas wijn maakt het feest compleet en uw dag in deze vriendelijke en toegankelijke stad kan niet meer stuk!