Top vijf vegetarische restaurants 2012

Vegetariërs klagen vaak steen en been dat ze in normale restaurants niet goed bediend worden. De groente zou te weinig gevarieerd zijn en vooral gebaseerd op salade, en de focus ligt natuurlijk altijd wel op het vlees. Speciaal voor deze groep zijn er echter ook restaurants die zich puur richten op de vegetarische keuken.

Liefhebbers van vers, verrassend en smaakvol eten kunnen bij Herberg de Kop Van ‘t Land uitstekend terecht. Het menu wordt bepaald door het marktaanbod en wisselt iedere week. Chef-kok Ewout kookt biologisch en vegetarisch, maar zó goed en lekker dat het zelfs voor carnivoren in hart en nieren een feest is om hier uitgebreid te tafelen. Ieder gerecht is prachtig opgemaakt en een combinatie van verrassende ingrediënten. Denk aan een salade van watermeloen met feta, balsamico en Hollandse kroplsla of een pastillia met paddestoelen en abrikozen. Iedere gang is een lust voor het oog, een streling voor de tong, een genot voor de smaakpapillen. De combinatie met het wijnarrangement is perfect. Meer dan een aanrader!

Huiskamer of restaurant? Bij Marit’s huiskamerrestaurant zit je daadwerkelijk in de woonkamer van de kokkin. Maar hoewel de sfeer gemoedelijk en romantisch is, heb je nooit het gevoel in het privédomein van iemand te zijn beland. Marit's heeft de entourage mee, maar ook aan de vriendelijke bediening en de kwaliteit van het eten merk je dat je te maken hebt met een goed, professioneel restaurant. Op de kaart vlees noch vis, letterlijk dan. In tegenstelling tot het Hollandse gezegde is het hier zeer positief bedoeld; u zult geen van beide ook maar een seconde missen. Heerlijke, verrassende, vegetarische gerechten staan op het menu. Marit werkt met verse producten die met respect voor millieu, mens en dier zijn geproduceerd, liefst biologisch, duurzaam en fair-trade. Wie hier ondanks onverwachte locatie midden in Amsterdam-Oost ooit is beland, komt vrijwel zeker terug!

Fijne eerlijke en niet geforceerde ambiance met ruim voldoende ruimte tussen de diverse tafels. Van een ‘geitenwollensokken’-imago is bij De Eetstee geen sprake. De stijlvolle, hippe inrichting is een goede afspiegeling van wat er op de kaart staat. De bediening is ontspannen en geeft precies het gewenste persoonlijke contact. Ze serveren bijzonder smakelijke en verrassende gerechten in adequate hoeveelheden. De Eetstee staat voor vers, gezond en bewust eten. Jeroen Bakker en zijn team gebruiken bijna uitsluitend biologische en seizoensgebonden producten en alles wordt ambachtelijk en ter plekke bereid. Zeer de moeite waard om Amersfoort voor te bezoeken!

Top vijf vegetarische restaurants

Lees meer restauranttips van IENS!

Lees ook:

Bron(nen):
  • IENS