De beste steelstofzuiger

Getty Images

Ruim een op de vier verkochte stofzuigers is een steelstofzuiger. Verklaarbaar, want het is een handig apparaat waarmee je het huis prima stofvrij maakt. De beste?

Dyson V12 Slim Absolute en Samsung Jet 70 Complete.

Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond. De Dyson V12 Slim Absolute (€650) is een lichte alleskunner. Hij gaat goed om met verschillende soorten vloeren en vuil. De stofbak is klein en als hij halfvol zit, zuigt de Dyson een stuk slechter. De stofbak moet dus vaak worden geleegd. Minpuntje van de Dyson is de hoge prijs.
De Samsung Jet 70 Complete (€450) krijgt kieren, tapijt en harde vloeren makkelijk schoon. Ook als kruimeldief zuigt hij prima. Minpuntje is dat de accu snel leeg is bij het zuigen op de hoogste stand. Positief is dat de accu binnen twee uur weer is opgeladen.

Vooruitgang

De Consumentenbond constateert bij de geteste steelstofzuigers over de hele linie technische vooruitgang. De zuigkracht van een gewone stofzuiger met snoer is nog steeds groter, maar een steelstofzuiger kan inmiddels prima de gewone stofzuiger vervangen. Dit geldt niet voor de goedkopere steelstofzuigers: deze presteren zonder uitzondering slecht in de test. Goedkoop is volgens de testers onder de vierhonderd euro, met als enige uitzondering de Samsung Jet 60 Turbo. Deze heeft alleen moeite met het opzuigen van kruimels.

Bron: Consumentenbond

Auteur 
  • Perry van Dijk