Getest: het beste koffiezetapparaat

Hoewel sommigen kiezen voor een espressoapparaat, Senseo of Nespresso, zijn er veel liefhebbers van een 'gewoon' kopje koffie uit een traditioneel koffiezetapparaat.

Wie op zoek is naar een uitstekend exemplaar haalt met de Siemens TC86503 of Moccamaster KBG741 het beste koffiezetapparaat in huis. 

Dit blijkt uit een recente test van de Consumentenbond. De koffie uit de Siemens TC86503(¢92) stroomt direct in de thermoskan. Dankzij de dubbele rvs-wand houdt deze de koffie prima op temperatuur. Het apparaat heeft een uitneembaar waterreservoir, een druppelstop en is gemakkelijk te ontkalken. Mede daardoor scoort dit koffiezetapparaat zeer hoog (9,6) op gebruiksgemak. Ook met de smaak van de koffie komt de Siemens zeer goed (9,1) uit de test. Minpuntje is het relatief hoge energiegebruik. Het apparaat is goed voor 8 kopjes koffie. Dit model is ook verkrijgbaar met een glazen kan, maar die variant komt net iets minder goed uit de test. 

Klassieker

De Moccamaster KBG 741 (¢180) is een klassieker die in verschillende kleuren leverbaar is. De prijs verschilt per kleur. Het is een stille machine, de temperatuur van de koffie is goed en het energieverbruik is lager dan gemiddeld. Het apparaat heeft een schakelaar om kleine hoeveelheden koffie voor een korte tijd warm te houden. Voor gebruiksgemak (9,3) en smaak van de koffie (8,7) krijgt dit apparaat een iets lager testoordeel dan de Siemens. Minpuntjes zijn het waterreservoir dat niet afneembaar is en de kan die geen markeringsstreepjes heeft. De watertank en het fillter hadden in de ogen van de testers wat steviger gekund. Het apparaat is goed voor 16 kopjes koffie. Deze Moccamaster is ook verkrijgbaar met thermoskan, maar dan scoort hij net iets minder goed in de test. 

Bron(nen):