Test: de beste camping

Getty Images

Mocht corona deze zomer – eindelijk – voltooid verleden tijd zijn, dan kunnen we weer gewoon met vakantie. Wie van plan is om enkele weken op een kleine, rustige camping in Nederland door te brengen kiest...

...met de Duinzoomhoeve in Julianadorp de beste kleine camping van Nederland.

Dat blijkt uit de verkiezing van de ANWB Camping van het Jaar 2022. Deze Noord-Hollandse camping ligt tussen de bollenvelden achter de duinen van het Noordzeestrand. Het is een fijne en overzichtelijke camping. Er is een buitenkeuken met een pizzaoven. Op verzoek kunnen kampeerders bij de boer aan tafel eten. Fietsen, e-bikes en kano's zijn te huur. Het vlakke kampeerterrein heeft weinig begroeiing.

Charmecamping

De beste charmecamping, dat is een camping op een prachtige locatie, is Camping de Drie Provinciën in Een-West. De camping ligt, zoals de naam al aangeeft, op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Het is een landelijk gelegen, goed verzorgde camping met ruime beschutte staanplaatsen rondom een vijver. Vanaf deze rustige camping kan de kampeerder de omgeving verkennen, van fietsroutes in de buurt tot streekgerechten in het campingrestaurant.

Camping van het Jaar

De jaarlijkse verkiezing Camping van het Jaar bekroont acht campings. Er zijn vier categorieën: de beste kleine camping, de fijnste gezinscamping, de meest gewaardeerde huuraccommodatie en de mooiste charme camping. In iedere categorie komt een Nederlandse en een buitenlandse camping als beste uit de bus. Kampeerders hebben vorig jaar 24 campings genomineerd en een vakjury heeft hieruit de acht winnaars geselecteerd.

Bron: ANWB

Auteur