Test: de beste e-bike van 2022

Steeds meer mensen kopen een e-bike. Deze fiets is niet meer weg te denken en ieder jaar komen fabrikanten met nieuwe modellen. Ook ieder jaar worden de nieuwe e-bikes getest en de beste krijgt een Fiets Award voor de beste e-bike van het jaar. In 2022 is dat...

...Sparta d-RULE Energy in de subcategorie 'Urban'.

Dat meldt de RAI Vereniging. De Sparta d-RULE Energy (€4000) heeft een goed afgestelde middenmotor die het een fijne fiets maakt om mee te rijden. De Sparta is robuust, stoer en onderscheidend. De jury is onder de indruk van de aandacht voor detail. Vooral de verlichting springt meteen in het oog. Voor de afdekkap van de accu is een mooie oplossing gekozen en de laadpoort is mooi weggewerkt. De rijervaring is even goed als de vormgeving van de e-bike.

Meer e-bikes

Inmiddels is de e-bke de norm voor de fietsindustrie en worden er steeds meer e-bikes verkocht. Vorig jaar was 52 procent van alle verkochte fietsen een e-bike. Het ging om bijna een half miljoen e-bikes. Hierdoor worden innovaties veelal in e-bikes geïntroduceerd en minder in gewone fietsen. Als gevolg hiervan is er dit jaar geen 'Fiets van het Jaar' zonder trapondersteuning gekozen. De fietsfabrikanten hebben te weinig nieuwe modellen aangemeld.

Bron(nen):
  • Raivereniging