Test: de beste EHBO-kit

Er zijn producten die je liever nooit wil gebruiken, maar die je toch graag bij de hand hebt 'voor het geval dat'. Een EHBO-kit is zo'n product. Wie op zoek is naar een compacte EHBO-kit voor onderweg, kan het beste...

Care Plus basic aanschaffen. Deze kwam als beste uit de test volgens Testresults.nl. De Care Plus basic EHBO-kit (€17) is klein genoeg om in een tas of rugzak te steken. Het tasje heeft klittenband, zodat u het ook aan een broekriem kunt hangen. Het tasje meet 24 x 13 centimeter en weegt slechts 150 gram. Toch bevat de set alles om bij een ongelukje snel hulp te verlenen. Zo zijn er 5 kompressen, 1 windsel, 13 pleisters in verschillende formaten, snelverband, fixeertape, alcoholdoekjes, schaar, pincet, veiligheidsspelden en een paar vinyl handschoenen.

Wie de basic iets te klein vindt, kan de Care Plus first Aid Kit Family (€37) kopen. Deze EHBO-kit is een maatje groter en een maatje uitgebreider. De kit bevat meer soorten pleisters en verbanden. Van andere items bevat het meer exemplaren dan de basic-kit. Daarnaast bevat de kit onder andere ook een thermometer, een ijspak, oogspoeling en tick remover.