PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Test: de beste elektrische snoeischaar

Wie een grote heg in de tuin heeft, zal snel kiezen voor een elektrische snoeischaar. Maar ook voor een kleine heg of struik kan een elektrische heggenschaar handig zijn. Een grote is niet nodig, voor het lichtere werk voldoet een kleintje prima. De beste? Wolf Garten BS 80 + Accu 10 EM.

Dit meldt testresults.nl. De Wolf Garten BS 80 + Accu (€100) heeft een kantelbare messenbalk zodat  je tijdens het snoeien altijd de juiste werkhouding kunt innemen. Het zwaardblad is 17 cm lang. De afstand tussen de messen is 12 millimeter, zodat je takken kunt snoeien van maximaal 1,2 cm dikte. De heggenschaar komt met een los grasmes, waarmee je de graskanten kunt bijwerken. Met de 7,2 volt 2,2 Ah Li-ion accu kan je probleemloos ruim anderhalf uur doorwerken in de tuin. Minpuntje is dat het opladen van een lege accu 6 uur duurt.

Middelgrote heg

Voor middelgrote heggen en struiken komt de Wolf Garten HS 50 E (€60) als beste uit de bus. Deze heggenschaar heeft een zwaardlengte van 50 cm. De heggenschaar is door zijn lage gewicht (3 kg) ook geschikt voor vormsnoeien. De schaar heeft een veiligheidsschakelaar waarbij de messen in 0,2 seconden volledig stil staan. Minpuntje is het korte elektriciteitssnoer. Je hebt altijd een verlengsnoer nodig.

Bron: www.testresults.nl