Test: de beste elektrische tandenborstel

Getty Images

Steeds meer mensen poetsen hun tanden met een elektrische tandenborstel. Mogelijk zijn er al meer elektrische poetsers dan 'handpoetsers'. Wie wil overstappen of wie op zoek is naar een nieuwe elektrische tandenborstel heeft met de...

...Philips Sonicare Protectiv Clean 4300 de beste uit de test.

Steeds meer mensen poetsen hun tanden met een elektrische tandenborstel. Mogelijk zijn er al meer elektrische poetsers dan 'handpoetsers'. Wie wil overstappen of wie op zoek is naar een nieuwe elektrische tandenborstel heeft met de Philips Sonicare Protectiv Clean 4300 de beste uit de test.

Dat blijkt uit een test in de Consumentengids van mei. De Philips Sonicare Protectiv Clean 4300 (€70) is een van de eenvoudigste tandenborstels van Philips. Hij heeft maar één poetsstand, maar dat is geen nadeel. De resultaten van deze stand liggen namelijk op hetzelfde niveau als van de duurdere modellen. De accu is prima: een volle accu is voldoende voor met dan 180 minuten. Minpuntje is dat deze tandenborstel relatief veel lawaai maakt en de goedkoopste versie heeft geen reisetui. 

Opmerkelijk is dat twaalf van de achttien getest borstels precies even goed scoren op het onderdeel 'plak verwijderen'. Deze twaalf, zes van Philips en zes van Oral-B, krijgen van de testers het testoordeel 8,2. 

Opzetborstel

Voor het uiteindelijke poetsresultaat is de opzetborstel minstens zo belangrijk als de tandenborstel zelf. Het advies is om deze om de drie maanden te vervangen. Eerder testte de Consumentenbond opzetborstels. Voor Oral-B is de originele CrossAction-borstel de beste. Hij poetst beter dan de alternatieven. Voor Philips haalden vier opzetborstels de beste resultaten: I Intercare, W2 Optimal White, G3 Premium Gum Caren en C3 Premium Plaque Defense. De opzetborstel sluit hier vaak aan bij een specifieke poetsstand. 

Bron: Consumentenbond

Auteur 
  • Perry van Dijk