Test: de beste grasmaaier

Getty Images

Om een gazon mooi te houden, is het nodig om het gras regelmatig te maaien. Er zijn verschillende soorten maaiers: met een snoer, een accu, benzinemotor of ouderwets met de hand. De beste grasmaaier is...

...de Bosch ARM 34.

Dat meldt vergelijkingssite Debeste.com. De Bosch (€130), een elektrische grasmaaier, heeft als groot voordeel dat hij ook buiten de wielen maait. Om de graskanten te maaien is het dus niet nodig om door het zand of grind te gaan. De maaihoogte is eenvoudig instelbaar op vijf verschillende hoogtes, van 20 mm tot 70 mm. De grasmaaier heeft een opvangbak van veertig liter, dat is ruim voldoende voor een gazon tot 300 m2. De grasmaaier is te koop in vier verschillende maaibreedtes, van 32 cm tot 45 cm. Hij heeft een stekker zonder kabel, zodat er dus altijd een verlengsnoer nodig is.

De testers noteren twee minpuntjes van de maaier. Het geluidsniveau is hoog, zo hoog dat verstandig is om goede oordoppen te dragen. Het tweede minpuntje is dat de grasmaaier niet zelfrijdend is. De grasmaaier moet worden geduwd. Gebeurt dat niet gelijkmatig, dan wordt ook het gazon niet gelijkmatig gemaaid.

Bron: DeBeste.com

Auteur 
  • Perry van Dijk