Test: de beste grasmaaier

Het advies luidt om de komende weken zoveel mogelijk thuis te blijven. Met mooi weer komt dat neer op veel in de tuin zitten en tuinieren. En het gazon kort houden. Maar wat is de beste grasmaaier?

De Powerplus POWPG10240 kwam als beste uit de test. Dat blijkt uit een artikel in de Consumentengids. De Powerplus POWPG10240 (€240) is een elektrische grasmaaier met snoer. Op het aspect 'maaien' komt hij als beste uit de test. Op het gebruiksgemak komt hij als een van de betere uit de test, maar enkele anderen scoren beter. Op het testaspect 'lawaai' krijgt de Powerplus met een 5,7 net aan een voldoende. Aan de andere kant, bijna alle maaiers komen op dit aspect niet al te best uit de test. Ook is de Powerplus niet bijzonder energiezuinig.

Accu

Tuiniers die liever een grasmaaier zonder snoer hebben, kopen met de Stihl RMA 339 C (€500) de beste uit de test. Het overall testoordeel is iets lager dan dat van de Powerplus. Op de aspecten 'gebruiksgemak', 'voorzieningen', 'lawaai' en 'energieverbruik' presteert deze accumaaier beter dan Powerplus. De kwaliteit van het maaien beoordelen de testers daarentegen als minder.

Bron(nen):