Test: de beste weegschaal met lichaamsanalyse

Minder eten, minder drinken en meer bewegen. Het zijn de bekende goede voornemens voor het nieuwe jaar. Mensen die op deze manier dit jaar gezonder willen leven, kunnen de voortgang eenvoudig bijhouden met een weegschaal met lichaamsanalyse. De beste voor de basis analyse is...

...Medisana BS 436 Connect

Dat meldt Testresults.nl. De Medisana BS 436 Connect (¢60) meet naast het gewicht onder andere het vetpercentage, de spiermassa, het vochtgehalte, de botmassa en BMI. Dit zijn de meest relevante gegevens en de doorsnee gebruiker kan met deze weegschaal dan ook prima uit de voeten. De weegschaal is ook geschikt voor mensen die meer dan 150 kg wegen. 

Smartphone

Het is mogelijk de meetresultaten te bekijken op een smartphone. Ook kan een heel gezin de weegschaal gebruken, want de weegschaal heeft plek voor acht gebruikers en iedereen die op de weegschaal gaat staan, wordt automatisch herkend. 
Een minpuntje is dat de weegschaal minder neuwkeurig is bij mensen die zwaarder zijn dan 120 kg. Ook kan de weegschaal bij bepaalde gebruikers een gezondheidsrisico opleveren. Het gaat om bijvoorbeeld zwangere vrouwen, kinden en mensen die gebruik maken van medische elektronische apparatuur. 

Bron(nen):