Test: de lekkerste koffiepads

Veel mensen zetten koffie met een Senseo. Dat is gemakkelijk, snel en dankzij de koffiepads is er geen geknoei. Sinds het verlopen van het patent in 2006 zijn er talloze aanbieders van koffiepads. De lekkerste is van...

Ekoplaza.

Dat blijkt uit een smaaktest van de Consumentenbond. De proevers hebben 18 verschillende merken gedronken, allemaal regulars, waaronder 4 biologische. De regular pad van Ekoplaza (€4 voor 36 stuks) is niet te zuur, niet te bitter en de schuimlaag is precies dik genoeg. Deze koffiepad krijgt dan ook het hoogste testoordeel voor de smaak, een 6,6. Bovendien krijgt deze pad het testoordeel 10 voor eerlijke handel en heeft hij ook een Bio-keurmerk. Minpuntje is dat het met 11 cent per pad een van de duurdere in de test is.

Echte Senseo

Opmerkelijk is dat de 'echte' Senseo Classic (€5,65 voor 54, oftewel 10 cent per stuk) slechts op de vijftiende plaats van de achttien eindigt. Dat ligt niet zozeer aan de smaak. De proevers geven de klassieke Senseo een 5,9 en daarmee komt de originele koffiepad op een gedeelde zevende plaats. De uiteindelijke vijftiende plaats is te wijten aan de lage testoordelen voor Milieu (een 5,5) en Eerlijke Handel (ook een 5,5).

Bron(nen): Consumentenbond