Test: het beste weerstation

De temperatuur gaat als een dolle op en neer. Terwijl het laatste ijs net gesmolten is, heeft de weersverwachting het al lenteweer met temperaturen boven de 15C. Wie die weersveranderingen op de voet wil volgen, kan een eigen weerstation in de tuin installeren.

De beste is Alecto WS-4800. Dat meldt Testresults.nl. Het Alecto WS-4800 weerstation (€90) biedt de mogelijkheden van een professioneel weerstation. Het weerstation zelf staat binnen en een draadloze sensor komt buiten te hangen. Het draadloze bereik tussen station en sensor is onder gunstige omstandigheden 100 meter. Als er muren tussen staan is het minder. Voor normaal gebruik is die afstand voldoende en is het geen probleem als het weerstation in de woonkamer staat en de sensor boven tegen de buitenmuur is geplaatst. Het bereik is ook voldoende als de sensor op een schuurtje achterin de tuin staat.

Het Alecto weerstation heeft als een van de weinige weerstations ook een windmeter. Naast de windsnelheid meet de sensor temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag. Ook geeft het weerstation een weersverwachting. Zowel het weerstation als de sensor werken op batterijen. Het station is leverbaar in wit en in zwart.