PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

De meest 'winstgevende' flitspaal van Nederland

De flitspaal die het Rijk en de gemeente het meeste geld oplevert, staat in Hilversum, aan het Oostereind. Dat blijkt uit gegevens van het Centraal Justitieel Incassobureau.

Deze ''winstgevende flitspaal'' leverde vorig jaar gemiddeld 12 boetes per uur op, goed voor 710 euro. In 2016 werden er uitiendelijk  102.966 boetes uitgeschreven, ter waarde van 6.237.365 euro.

In de top drie van 'gevaarlijk actieve' flitspalen staan verder die aan de Henegouwerweg in Waddinxveen (bijna 45.000 boetes) en de paal aan de Prinses Beatrixlaan in Delft (bijna 42.000 overtredingen).

Er zijn 632 flitspalen in Nederland, goed voor een opbrengst van 274 miljoen euro. Dat is een stijging ten opzichte van 2015, toen 603 flitspalen nog 'slechts' 218 miljoen euro ophaalden. Het gaat hierbij om snelheidsflitsers, maar ook camera’s die flitsen voor rijden door rood licht.