Pechhulp kan goedkoper

Getty Images

Automobilisten kunnen besparen op pechhulp. Er zijn alternatieven die aanzienlijk goedkoper zijn dan de wegenwacht van de ANWB. Overstappen naar een goedkoper pechhulpverlener kan dus lonen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Geld.nl. Het weblog bekeek de prijs en voorwaarden van 14 autoverzekeringen, 3 pechhulpdiensten en de ANWB. Inshared rekent de laagste premie voor pechhulp in Nederland en in de woonplaats: €29,88 per jaar. Bij Onna-Onna is de pechhulp gratis voor een auto die jonger is dan vijf jaar. De ANWB rekent €85 euro per jaar pechhulp. All Secur en Asr zijn enkele euro’s duurder.

Kwaliteit

De meeste verzekeraars en pechhulpen bieden dezelfde voorwaarden: maximaal zeven keer pechhulp per jaar, waarvan vijf in de eigen woonplaats. Als de auto niet ter plekke gerepareerd kan worden, heeft de automobilist recht op enkele dagen vervangend vervoer. Over de kwaliteit, een belangrijk onderdeel van de hulpverlening, doet het onderzoek geen uitspraak. De kwaliteit blijkt nauwelijks te vergelijken, omdat er verschillende definities worden gehanteerd en cijfers niet onderbouwd zijn. De onderzoekers trekken dan ook geen conclusie welke pechhulp beter of slechter dan een andere is. Volgens eigen zeggen kan bij de ANWB een automobilist in 90% van de gevallen direct weer met de eigen auto de weg op. Bij andere hulpverleners is dat 65% tot 85%.

 

Auteur