PlusOnline.nl maakt gebruik van cookies: functioneel, om instellingen en voorkeuren te onthouden, voor beter en eenvoudiger navigeren en inloggen; analytisch, om bezoeken bij te houden en te bestuderen; voor commerciële doeleinden, om bij te houden hoe vaak bepaalde advertenties zijn getoond en geklikt; voor targeting doeleinden, om advertenties op uw interesses te kunnen aanpassen en zodat andere sites ook gerichte advertenties kunnen tonen. Door hiernaast op akkoord te klikken, of door gebruik te blijven maken van deze website gaat u hiermee akkoord. Lees voor meer informatie ons Cookiebeleid.

Akkoord

Pechhulp kan goedkoper

Automobilisten kunnen besparen op pechhulp. Er zijn alternatieven die aanzienlijk goedkoper zijn dan de wegenwacht van de ANWB. Overstappen naar een goedkoper pechhulpverlener kan dus lonen.

Dit blijkt uit een onderzoek van Geld.nl. Het weblog bekeek de prijs en voorwaarden van 14 autoverzekeringen, 3 pechhulpdiensten en de ANWB. Inshared rekent de laagste premie voor pechhulp in Nederland en in de woonplaats: €29,88 per jaar. Bij Onna-Onna is de pechhulp gratis voor een auto die jonger is dan vijf jaar. De ANWB rekent €85 euro per jaar pechhulp. All Secur en Asr zijn enkele euro’s duurder.

Kwaliteit

De meeste verzekeraars en pechhulpen bieden dezelfde voorwaarden: maximaal zeven keer pechhulp per jaar, waarvan vijf in de eigen woonplaats. Als de auto niet ter plekke gerepareerd kan worden, heeft de automobilist recht op enkele dagen vervangend vervoer. Over de kwaliteit, een belangrijk onderdeel van de hulpverlening, doet het onderzoek geen uitspraak. De kwaliteit blijkt nauwelijks te vergelijken, omdat er verschillende definities worden gehanteerd en cijfers niet onderbouwd zijn. De onderzoekers trekken dan ook geen conclusie welke pechhulp beter of slechter dan een andere is. Volgens eigen zeggen kan bij de ANWB een automobilist in 90% van de gevallen direct weer met de eigen auto de weg op. Bij andere hulpverleners is dat 65% tot 85%.