‘Sleutelloze auto’ openen met een sleutel, zo doe je dat

Keyless entry
Getty Images

De auto’s van tegenwoordig worden steeds moderner, en krijgen steeds meer innovatieve snufjes. Bij vele nieuwe auto’s heb je niet eens meer een sleutel nodig. Deze openen wanneer je naast de auto staat, met een afstandsbediening of een app. Hoe open je zo’n auto wanneer de technologie even niet meewerkt?

Verstopte sleutel

Geen zorgen, deze auto’s met zogeheten ‘keyless entry’ zijn gewoon te openen met een sleutel. In vele gevallen zit deze verstopt in de afstandsbediening. Meestal is hier een druk op de afstandsbediening voor nodig. In de handleiding van de auto is te lezen hoe je de noodsleutel tevoorschijn kan toveren. 

De sleutel gebruiken

Nu is het de uitdaging om het slot te vinden. Een auto met ‘keyless entry’ heeft in vele gevallen namelijk geen zichtbaar slot om de sleutel in te doen. Het slot zit vaak goed verstopt, en de locatie van het slot is verschillend per model. Vaak zit deze in de buurt van de deuropening. In sommige gevallen is deze met een afstandsbediening te openen, in andere gevallen handmatig. Om erachter te komen waar het slot zit kun je gebruik maken van de handleiding.

Alarm  

Wanneer je het slot hebt gevonden, en je deze opent met de sleutel, bestaat de kans dat het alarm afgaat. Dit alarm gaat uit wanneer je de auto start, of deze op contact zet. De auto moet dan worden gestart met de start-stopknop, of je moet de afstandsbediening tegen de zijkant van het stuur houden. Ook hiervoor is gebruik maken van de handleiding praktisch, om erachter te komen hoe je het alarm moet uitschakelen.

Auteur