Waarom je niet verder moet tanken na de klik

Getty Images

Het is heel verleidelijk om bij het tanken net even voor een rond bedrag te gaan, ook als de klik al geweest is. Toch is het beter om niet door te tanken na de klik en dat is niet alleen vanwege de benzineprijs. 

Verspilling

De klik geeft aan dat je kunt stoppen met tanken. Als je na de klik doorgaat en je blijft pushen, zul je zien dat de benzine er via de slang weer uitloopt. Maar het kan ook subtieler: tankslangen slurpen een deel weer op als je een volle tank hebt bereikt. De meter loopt alleen wel door. En misschien heb je wel eens een plasje onder je auto? Dat komt uit de overloopbuis van je auto, die de overtollige benzine eruit laat lopen. Voor al deze benzine betaal je uiteindelijk wel en dat is zonde. 

Schade

Teveel tanken heeft ook gevolgen voor de auto zelf. Zo kan de benzine op plekken terechtkomen waar het niet hoort, zoals je ontluchtingssysteem. Dat zorgt voor (in sommige gevallen flinke) schade die weer gerepareerd moet worden. De kosten hiervan verschillen per auto, maar kunnen dus makkelijk voorkomen worden. 

Bron: Radar
 

Auteur 
  • Maartje Groenen