Zo ontdekt u Beaufort24: te voet, per fiets of in de tram

Pei-Hsuan Wang - Al Met Der Tyd
Westtoer

Elke drie jaar vindt aan de Belgische kust een kunstevenement plaats: Triënnale Beaufort. Dit unieke evenement brengt kunstwerken van internationale kunstenaars naar de prachtige kustlijn van België. Maar hoe kun je het beste deze tentoonstelling ontdekken?

De keuze tussen te voet, per fiets of met de kusttram gaan hangt voornamelijk af van je persoonlijke voorkeur en de tijd die je hebt om de tentoonstelling te verkennen. Als je bijvoorbeeld beperkte tijd hebt, kan de fiets de beste optie zijn om snel van het ene kunstwerk naar het andere te gaan. Maar als je op zoek bent naar een ontspannen en rustige ervaring, dan is te voet of met de kusttram de ideale keuze.

Te voet

Als je ervoor kiest om de Beaufort24 te voet te ontdekken, kun je genieten van een rustige en ontspannen wandeling langs de kustlijn. Dit geeft je de mogelijkheid om de kunstwerken op je eigen tempo te bewonderen en de details ervan in je op te nemen. Bovendien kun je zo gemakkelijk even stoppen om een foto te maken of te genieten van het prachtige uitzicht op zee. Houd er wel rekening mee dat sommige kunstwerken wat verder uit elkaar kunnen liggen, dus zorg voor comfortabele schoenen en plan voldoende tijd in.

Richard-Deacon - NEWS
Westtoer

De kusttram

Als je liever wilt ontspannen terwijl je de Beaufort24 verkent, dan is de kusttram de perfecte keuze voor jou. Deze tram rijdt langs de hele kustlijn en stopt bij verschillende kunstwerken van de tentoonstelling. Je kunt gemakkelijk in- en uitstappen bij elke halte die je wilt, waardoor je de vrijheid hebt om de kunstwerken op je eigen tempo te ontdekken. Bovendien kun je tijdens de rit genieten van het prachtige uitzicht op de zee en de kust.

Per fiets

Voor de avontuurlijke zielen onder ons is de fiets een geweldige optie om de Beaufort24 te verkennen. Langs de kustlijn zijn er verschillende fietspaden die je kunt volgen, waardoor je gemakkelijk van het ene kunstwerk naar het andere kunt fietsen. Het grote voordeel van fietsen is dat je snel van de ene locatie naar de andere kunt gaan, waardoor je meer tijd hebt om de kunstwerken te bewonderen. Vergeet niet om een fietskaart van de kustlijn mee te nemen, zodat je je route kunt plannen en geen enkel kunstwerk mist!

Marius Ritiu
Westtoer

Ga je met de (klein)kinderen?

Ook voor de jongsten onder ons is een bezoekje aan Beaufort24 de moeite waard. Speciaal voor de kinderen is er een prachtig geillustreerd kijkboek uitgebracht, inclusief stickervel. Keiko en Sam nemen kinderen (en volwassenen) mee langs de Beaufort24-kunstwerken, met leerrijke kijk-doe- en stickeropdrachten. Het Beaufort24 Kijkboek is verkrijgbaar bij de toeristische infopunten voor €1 of op de Beaufort-webshop.

Auteur