Het is altijd Kustweer

Getty Images

De Vlaamse kust wil toeristen met de slogan "Het is altijd kustweer" ervan overtuigen dat het beter weer is aan zee dan in het binnenland.

Daarom zal Westtoer het kustweerbericht nog steviger in de verf zetten met livebeelden en tien extra webcams. Dat heeft het provinciebedrijf gemeld bij de voorstelling van het toeristisch seizoen.

Meer zon aan zee

"Het is altijd Kustweer!" Met die slogan wil Westtoer toeristen die twijfelen om naar de kust te gaan overtuigen om alsnog naar zee te gaan. "De cijfers wijzen uit dat vorige zomer 175 uur meer zon te zien was aan de kust dan in het binnenland", aldus Liesbeth Billiet, regiomanager bij Westtoer. "Dat is zelfs drie uur per dag meer dan in Ukkel." Westtoer gaat samenwerken met het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) om het kustweerbericht te versterken. Westtoer staat in voor de toeristische ontplooiing.

Webcam in elke kustgemeente

Er komen tien nieuwe webcams, in elke kustgemeente eentje. De beelden zullen vanaf april live te zien zijn op www.dekust.be. Afhankelijk van het weer zal Westtoer de toeristen ook enkele suggesties geven. Zo zal de site bij slecht weer vertellen wat de allweatheractiviteiten en -evenementen van de dag zijn. Op de kustwebsite is er ook een nieuw en gedetailleerd weerbericht per kustgemeente voorzien.

Oosteinde vaart eigen koers

Oostende gaat zelf nog een stapje verder met een eigen kustweerbericht in samenwerking met de regionale zender Focus/WTV. Ook Oostende geeft badgasten enkele suggesties van wat ze die dag kunnen doen. "Het weer is een zeer belangrijke factor voor het toerisme in Oostende", aldus burgemeester Johan Vande Lanotte (sp.a). "We zijn de voorbije jaren meer en meer geëvolueerd tot een all-weather bestemming, maar voor een kustbestemming is het uiterst belangrijk om een correct weerbericht te hebben."

Dit artikel verscheen oorspronkelijk bij Knack Weekend.

Auteur